- IFGT Puan
- 108

Ay Tutulması (03.03.2026): 13° Başak burcundaki tam Ay tutulması, kadersel bir kapanış ve arınma getirecek. Bu dönemde hayatınızda artık hizmet etmeyen işleri, ilişkileri ve düşünce kalıplarını bırakmak, yüklerinizden kurtulmak kolaylaşacaktır.
Bu süreçte aşırı eleştirel tavırlar, detaylarda boğulmak ve obsesif kontrol ihtiyacı yorucu olabilir. Daha esnek, akışta ve manevi yönü kuvvetli bir tutum sergilemek, bu kadersel döngüden hafifleyerek çıkmanızı sağlayacaktır.
18 Yıllık Hesaplaşma: En son 2006-2007 yıllarında yaşanan bu döngü, o dönemdeki temaların benzerlerini hayatınıza getirebilir. Kadersel hesaplaşmalar, vazgeçişler ve ruhsal olgunlaşma ön planda olacak.
İçe Dönüş ve Maneviyat: Güney Ay Düğümü Başak, detaylarda boğulmayı eleştirirken; Kuzey Ay Düğümü Balık, büyük resmi görmeyi, sezgilere kulak vermeyi ve şifalanmayı (maddi dünyadan ziyade manevi olana odaklanmayı) öğretir.
Kontrolü Bırakma Zamanı: Başak burcunun analitik ve kontrolcü yapısı yerini "teslimiyet"e bırakmalı. Hayatınızdaki her detayı planlamaktan vazgeçip, olayların akışına güvenmeyi öğrenmeniz gereken bir dönem.
Sağlık ve Hizmet Odağı: Başak vücutta bağırsak ve sindirim sistemini temsil eder. Bu dönemde sağlık, hijyenli çalışma koşulları ve günlük rutinlerde büyük değişimler, arınma ve farkındalık süreçleri yaşanabilir.
Sevgili Başak, 3 Mart'ta son kez tutuluyorsun ve 18 yıl boyunca tutulma olmayacak.
Hayatın değişeceği kadar değişti.
Hesaplar kapandı, yenileri açıldı.
Yaptım. sıvadım, tüy diktim deme sakın!
Büyüdün, öğrendin, değiştin.
Şimdi Ödülünü veya cezanı alma zamanın geldi.
(Güneş, yükselen, ay ve önemli gezegen sahipleri çok kadersel ve yapıcı etkiler alır.)
(Alıntı)