BM: Gazze’de her gün 28 çocuk öldürülüyor

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 21

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan BM: Gazze’de her gün 28 çocuk öldürülüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı BM: Gazze’de her gün 28 çocuk öldürülüyor
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2025 07:00GAZZE Şeridi’nde İsrail’in aylardır uyguladığı gıda ablukası sebebiyle yaşanan açlık krizi her geçen gün derinleşiyor. İsrail ordusunun dün düzenlediği saldırılarda, 9’u insani yardım bekleyen toplam 68 Filistinli yaşamını yitirirken, son 24 saatte biri çocuk 8 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti.
Haberin DevamıDün ölen çocuklardan biri de 13 yaşındaki Tamer Şuhaybir’di. Şuhaybir’in aşırı zayıflamış, bir deri bir kemik kalmış şekilde hastaneye getirildiği ancak kurtarılamadığı aktarıldı. Açlıktan ölenlerin sayısı dün itibarıyla 94’ü çocuk olmak üzere 188’e yükseldi. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’ndan (UNICEF) dün yapılan paylaşımda, “Bombalamalar nedeniyle ölüm. Yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle ölüm. Yardım ve hayati hizmetlerin eksikliği nedeniyle ölüm” ifadesi kullanılırken Gazze’de günde ortalama 28 çocuğun İsrail tarafından öldürüldüğü belirtildi.YAĞMA SORUNU BÜYÜKGazze’deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail’in 27 Temmuz’dan itibaren insani yardım teslimatlarına yönelik kısıtlamaları kısmen kaldıracağını duyurmasının ardından bölgeye giren yardım kamyonlarının sayılarını açıkladı. Günde ortalama 85 kamyonun bölgeye giriş yaptığı kaydedilirken BM Filistin Ajansı UNRWA’ya göre, bölgedeki temel insani ihtiyaçları karşılamak için günde 500 ila 600 kamyon yardıma ihtiyaç var. Öte yandan BM Proje Hizmetleri Ofisi, mayıs ortasından bu yana Gazze Şeridi’ne giren toplam 2 bin 604 yardım kamyonunun yaklaşık yüzde 88’inin yağma veya hırsızlık nedeniyle hedefine ulaşamadığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze#İsrail Ablukası#Açlık Krizi

6892672ade5ab3cb74721811.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri