• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Boğaziçili akademisyene Japon devlet nişanı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde IF Editör - Buğra Eviner tarafından oluşturulan Boğaziçili akademisyene Japon devlet nişanı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 54 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Boğaziçili akademisyene Japon devlet nişanı
Konbuyu başlatan IF Editör - Buğra Eviner
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan IF Editör - Buğra Eviner

IF Editör - Buğra Eviner

IRCForumlari.Gen.Tr - Editörü
Editör

İtibar:

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Japonya’nın prestijli devlet nişanı olan ve 1875 yılından beri verilen “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”na layık görüldü. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel’e bu önemli nişan ve berat metni, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100’üncü yılı olan 2024 yılı içerisinde takdim edilecek.
Haberin DevamıDoktorasını Japonya Hokkaido Üniversitesi’nde sismoloji alanında tamamlayan Prof. Dr. Özel layık görüldüğü devlet nişanını şöyle değerlendirdi: “Nükleer silahların ve testlerin yasaklanması için Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan ve 89 ülkede konuşlanmış nükleer testleri izleyen istasyon sisteminin başına rektör olarak seçildim. BM organizasyonlarındaki Japon izleme istasyonlarının genişletilmesi için çalıştım. IMS direktörlüğünü başarıyla yürütmüş olmamdan dolayı Japon hükümeti bu ödülü bana layık gördü. Tevdi töreninin Türkiye’de yapılmasını tercih ettim. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılında bir bilim kadını olarak bu haberi almak anlamlı oldu.” 1875’te İmparator Meiji döneminde Japon hükümeti tarafından verilen ilk ulusal nişan olan “Yükselen Güneş Nişanı”, enerjiyi ve yükselen güneşin ülkesi olarak Japonya’yı simgeliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#Prof. Dr. Nurcan Meral Özel#Japonya#Devlet Nişanı

65f4a79efc7e06854968d4e4.jpg

Geri
Üst Alt