Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Kitap Bozkurtlar - Hüseyin Nihal Atsız

Kitap Bozkurtlar - Hüseyin Nihal Atsız

BaharBahar doğrulanmış üyedir.

Education Member
Eğitim Editörü
İlgi Alanı
Edebiyat
Merhaba kitapseverler 🍒

Size, sadece bir tarih romanı değil; aynı zamanda eski Türk ruhunu, bağımsızlık idealini ve mücadele anlayışını destansı bir dille anlatan etkileyici bir eserle geldim. Bence Bozkurtlar’ın en güçlü yanı, okuru gerçekten başka bir dönemin içine çekebilmesi. Kitabı okurken sadece olayları takip etmiyorsun; bozkırın sertliğini, özgürlük duygusunu ve savaş atmosferini hissediyorsun. Özellikle mücadele ve bağımsızlık teması çok güçlü işlenmiş. Bu yüzden bazı sahneler roman olmaktan çıkıp destan gibi hissettiriyor.

Nihal Atsız’ın dili bazen ağır olsa da kitaba ayrı bir hava katıyor. Günümüz romanları gibi hızlı tüketilen bir anlatımı yok; daha ciddi ve yoğun bir atmosferi var. Karakterlerin kararlılığı, töre anlayışı ve fedakârlıkları etkileyici şekilde aktarılmış. Özellikle Kür Şad’ın duruşu kitabın en akılda kalan taraflarından biri.

Ama bana göre kitabın en önemli yanı, okuyucuda bir “ruh” bırakması. Kitap bittikten sonra sadece hikâyeyi değil, verdiği hissi de düşünüyorsun. Tarihî roman sevenler için kesinlikle sürükleyici bir eser ama yalnızca aksiyon bekleyen biri için zaman zaman ağır gelebilir. Yine de Türk edebiyatında atmosfer kurmayı en iyi başaran tarihî romanlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Keyifli okumalar :coffee:

images.jpg

• Beğendim
Tepkiler: Nvn
Etiketler
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri