Bravo Zehra: Kulaç da atarım kariyer de yaparım

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 46

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Bravo Zehra: Kulaç da atarım kariyer de yaparım başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 46 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Bravo Zehra: Kulaç da atarım kariyer de yaparım
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Beyazıt ŞENBÜKbeyazit.senbuk@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2025 07:002024 Paris Olimpiyatları’nda yarışan milli yüzücü Zehra Duru Bilgin, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Brown’ı, ABD’de bu yılın en başarılı 25 Türk mezunundan biri olarak bitirdi. Zehra, “Hem iş hayatının içinde olacağım hem spor kariyerimi sürdüreceğim” dedi.
Haberin DevamıMilli yüzücü Zehra Duru Bilgin henüz ilkokuldayken fark yaratan bir öğrenci olacağının sinyallerini verdi. Ortaokul eğitimini tam burslu olarak Çevre Koleji’nde tamamladıktan sonra lise öğrenimine İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde devam etti. Burayı da hem akademik hem de sportif performansı sayesinde burslu olarak okudu. Eğitimine dünyanın en seçkin üniversitelerinden olan Ivy League Okulları’ndan Brown Üniversitesi’nde devam etti. Tabii ki yine tam burslu olarak. Brown İşletme Ekonomisi’nden bu yıl mezun olan Zehra’nın üniversite yıllarında unutamayacağı başarı ise Türkiye Milli Takımı’yla Paris Olimpiyatları’na katılmasıydı.5’tE ANTREMAN 9’DA DERSUzun yıllar Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcusu olarak Türkiye’de çok sayıda rekor kıran, 2015 yılında bir şampiyonada en fazla rekor kıran sporcu olarak tarihe geçen Zehra, şimdi de Brown’daki mezuniyetiyle ABD’de bu yılın en başarılı 25 Türk mezunu arasına girerek adından söz ettiriyor: “8 yaşımdan beri yüzüyorum. 13 yaşımda milli yüzücü oldum. Başarılı bir sporcu ve öğrenci olmak çok emek ve disiplin gerektiriyor. Üniversitede sabah 05.00’te kalkıp antrenmana gidiyordum. 09.00’da başlayan derslere giriyordum. Ders çıkışında,15.00-17.00 arasında yine antrenmanda oluyordum.Haberin DevamıOLİMPİYAT ÇOCUKLUK HEDEFİYüzmeye başladığımdan beri bize olimpiyat hedefi verilmişti. Olimpiyatta ülkemi temsil etmek çok gurur vericiydi. Şu anda geleceğimle ilgili karar verme aşamasındayım. Öncelikle iş hayatının içinde olup spor alanında da kariyerimi sürdürmeyi hedefliyorum.”BROWN’DAN TAM BURS- Zehra hem sporda hem eğitimde başarılı yolculuğunu şöyle anlattı: “İlkokula devlet okulunda başladım ama yüzmede başarılar geldikçe bazı özel okullardan da burs teklifleri gelmeye başladı. Tam burslu olarak Çevre Koleji’nde ortaokulu bitirdim. Sonra Saint Joseph Lisesi’ni kazandım. Saint Joseph’te bana özel bir burs verdiler. Akademik alandaki başarılarımın yanında profesyonel sporculuk hayatını başarıyla sürdürebildiğim için Brown Üniversitesi’nden tam burslu kabul aldım. Brown Üniversitesi’nin yüzme takımında da yer aldım, iki yıl MVP (en değerli sporcu) seçildim. Bu yıl ise ABD’de bu yılın en başarılı 25 Türk mezunundan biri oldum.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Zehra Duru Bilgin#Çevre Koleji#Fenerbahçe Spor Kulübü

68894bf4b436a582cee59485.jpg

666420b95a540ded67732dfa.jpg

68894bfbb436a582cee59488.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri