• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Bu bölüm için artık başarı sıralaması şartı var! Bakan, YKS kılavuzuna dikkat çekti | 'Nitelikli eğitim' vurgusu

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 69

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Bu bölüm için artık başarı sıralaması şartı var! Bakan, YKS kılavuzuna dikkat çekti | 'Nitelikli eğitim' vurgusu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 69 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Bu bölüm için artık başarı sıralaması şartı var! Bakan, YKS kılavuzuna dikkat çekti | 'Nitelikli eğitim' vurgusu
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
HABER MERKEZİOluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2025 12:49Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer verilen hukuk fakülteleri için başarı sıralamasının hayata geçtiğini, 2025 YKS tercih sürecinde ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre başarı sıralaması barajının ilk 100 bine yükseltildiğini duyurdu.
Haberin DevamıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:Güçlü bir adalet sistemi, nitelikli ve alanında uzman hukukçularla mümkündür.2025 YKS tercih sürecinde ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre, hukuk fakültelerinin kontenjanları azaltılmış ve başarı sıralaması barajı ilk 100 bine yükseltilmiştir.Bu adım, daha nitelikli hukuk eğitimi vizyonumuzun önemli bir parçasıdır."İLK 100 BİN SIRALAMASINDAKİ ÖĞRENCİLER KABUL EDİLECEK"Adalet Bakanlığı olarak hazırladığımız Türkiye Yüzyılı’nın ilk strateji belgesi olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde de yer verdiğimiz bu hedef doğrultusunda, artık hukuk fakültelerine yalnızca başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adaylar kabul edilecek.Millet adına karar veren hâkim ve savcılarımızın, savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızın, daha güçlü bir donanımla yetişmesinin, adalet sistemimize duyulan güveni de pekiştireceğine inanıyoruz.Haberin DevamıBu ideal doğrultusunda tercihlerini yapacak olan geleceğin hukukçularına şimdiden başarılar diliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:#YKS Kılavuzu#Hukuk Eğitimi#Başarı Sıralaması

688b3c0eb310f65a805090eb.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri