Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Canlarını hiçe saymışlar! 2 pilot şehit olmuştu... Düşen uçağa müdahale eden vatandaş o anları anlattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Kayseri'de 2 pilotun şehit olduğu eğitim uçağı kazasına müdahale eden görgü tanıklarından tarım işçisi Kasım Tutan (48), "Önce üzerimizde dolaştı. Yukarıdayken 2 takla attı, motor sesi geldi. Ardından da kafa üstü tarlaya düştü. 5 bidon su vardı. Hepsini uçağa döktüm. Amacımız, cenazelerin yanmasını önlemekti. Elimizden geleni yaptık" dedi.
Haberin DevamıKayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan 4 Haziran'dan kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Uçaktaki Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen, şehit oldu. Uçak düştükten sonra bölgede bulunanlar ile tarım işçileri, enkaza müdahale etmeye çalıştı. O anlar, cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde, bölgede bulunanlar ile tarım işçilerinin uçaktaki alevlere su döktükleri, bazılarının ay çekirdeklerini sökerek alevlerin üzerine attığı, bazıların da elleri ile tarladaki toprakları alevlere atarak söndürmeye çalıştıkları görüldü.Haberin Devamı‘2 KEZ PATLAMA OLDU’Kaza sonrası görgü tanıkları, DHA'ya konuştu. Şanlıurfa Siverek'ten tarım işçisi olarak kente gelen Kasım Tutan, "Aramızda 300 metre mesafe vardı. Önce üzerimizde dolaştı. Yukarıdayken 2 takla attı, motor sesi geldi.Ardından da kafa üstü tarlaya düştü. 5 bidon su vardı. Hepsini uçağa döktüm. Amacımız, cenazelerin yanmasını önlemekti. Su bulamayanlar ise uçağa toprak attı. Müdahale ederken de patlama oldu. Elimizden geleni yaptık. Patlama sonrası herkes yere yattı. 2 kez patlama oldu. Yan tarlada çalışan 15 işçi vardı" diye konuştu.'BİR ANDA YERE ÇAKILDI'Bölgede yaşayan Yusuf Bayram ise enkaza ilk müdahale eden isimlerden olduğunu söyleyerek, "Hemen aracıma atlayıp, olay yerine gittim. Enkaza müdahale ettik. Yetkililere haber verdik. Uçak üzerimizde 30-45 dakika arasında uçtu. Sonra herhalde motor durdu. Çünkü bir anda yere çakıldı. 2 kez patlama oldu. Yangın daha da büyüdü. Sonra ellerimizle toprak atarak söndürmeye çalıştık. Cenazeler yanmasın diye mücadele ettik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:#Kayseri#Uçak#Pilot

66616fa7532a61a4459c7fcb.jpg

66616ff8532a61a4459c7fe6.jpg

66616ff7532a61a4459c7fdc.jpg

66616ff8532a61a4459c7fe0.jpg

66616ff7532a61a4459c7fd2.jpg

66616ff7532a61a4459c7fda.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri