Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Çekilişle telefon kazanmak isterken tuzağa düştü! Dolandırıldı, hakaretlere maruz kaldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çekilişle telefon kazanmak isterken tuzağa düştü! Dolandırıldı, hakaretlere maruz kaldı

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
İHAOluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2025 09:44İstanbul'da sosyal medya üzerinden telefon çekilişine katılan Zeynep Özyurt(19), 10 bin TL dolandırıldı. Dolandırıcılar bir de, Zeynep Özyurt ve ailesine küfür ile tehditler yağdırdı. Zeynep Özyurt nasıl dolandırıldığını anlatırken, 'Sosyal medyadaki her çekilişe inanmamanızı tavsiye ediyorum. Ben ailemi dinlemedim beni çok uyardılar. Siz siz olun ailenizi dinleyin.' ifadelerini kullandı.
Haberin DevamıArnavutköy'de yaşayan 19 yaşındaki Zeynep Özyurt sosyal medya platformunda dolaştığı esnada ilgisini çeken bir telefon reklamına denk geldi. Ailesinin uyarılarına rağmen telefon çekilişine katılarak kazanma ümidi yaşayan Zeynep Özyurt dolandırıcıların hedefi oldu.Genç kıza çekilişi kazandığını ve telefonu göndereceklerini söyleyen dolandırıcılar ilk başta kargo parası daha sonra ise vergi parası diyerek Zeynep Özyurt'tan 10 bin TL aldı.Dolandırıldığını anlayan Zeynep Özyurt durumu ailesine bildirerek tekrar dolandırıcılarla iletişime geçtiğinde küfür ve hakaretlere maruz kaldı. Zeynep Özyurt ve ailesi polise giderek şikayetçi oldu.Haberin Devamı"BEN AİLEMİ DİNLEMEDİM BENİ ÇOK UYARDILAR SİZ SİZ OLUN AİLENİZİ DİNLEYİN" Yaşadığı durumu anlatan Zeynep Özyurt, "Sosyal medya üzerinden bir çekilişe katıldım. Bana bir link attılar ve kazandığımı söylediler. Ben bilgilerimi doldurdum. Küçük bir kargo ücreti ödememi söylediler onu ödedim daha sonra vergi ücreti ödemem gerektiğini söylediler onu da ödedim. Ben vazgeçmek istedim.Bu sefer tehdit ederek mahkemeye vereceklerini cayma ücreti olacağını söylediler. Açıklama kısmına doğru yazmamıza rağmen yanlış yazdığımızı belirterek tekrar para istediler. Biz atmayınca yine tehdit ettiler. Karakola giderek şikayetçi olduk. Sosyal medyadaki her çekilişe inanmamanızı tavsiye ediyorum. Ben ailemi dinlemedim beni çok uyardılar. Siz siz olun ailenizi dinleyin." ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Sosyal Medya Dolandırıcılığı#Çekiliş Dolandırıcılığı#Telefon Dolandırıcılığı

67aee5ce163db1380162ad38.jpg

67aee62c163db1380162ad3c.jpg

67aee5f0163db1380162ad3a.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri