IFGT Yemek Çift Taraflı Tavada Alabalık

  • Konbuyu başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 3

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Çift Taraflı Tavada Alabalık başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Çift Taraflı Tavada Alabalık
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Paylaşımcı üye
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
488
Tepkime puanı
14
IFGT Puan
18
cift-tarafli-tavada-alabalik-500x333.jpg




Çift Taraflı Tavada Alabalık Tarifi'nin Malzemeleri
2 tane alabalık
Tuz
Karabiber
4 tane defne yaprağı
4 diş sarımsak
Tavayı yağlamak için çok az yağ
1 tane limon
Çift Taraflı Tavada Alabalık Tarifi'nin Yapılışı
Selamun Aleyküm!

Balık severler için alabalık tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Çokta basit. Dışı çıtır içi yumuşacık nefis alabalık.

Balıkları temizletip aldım .İyice yıkayıp süzüyoruz. Tuz ,karabiberle balıkların içini dışını ovuyoruz. İçine sarımsak rendesi ve defne yaprağı koyup 20 dk bekletiyoruz.

Ben çift taraflı ızgara tavada yaptım .Kendi buharıyla pişti. Sizde ızgarada yada ağzı kapalı tavada yapabilirsiniz. Önce 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ ile tavayı yağladım. Tavayı ısıtıp balıkları öylece yerleştirdim. Orta ateşte alt üst pişirdim.
Hiçte balık kokusu olmadı bol roka salatası eşliğinde servise hazır yanında limon olmazsa olmaz.
 
Geri
Üst Alt