Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Çin’de okullara yapay zekâ dersi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çin’de okullara yapay zekâ dersi

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Zülal ATAGÜ[email protected]şturulma Tarihi: Mart 15, 2025 07:00Çin’in başkenti Pekin’de, öğrencilere yapay zekâ becerilerini erken yaşta kazandırmak amacıyla yeni bir eğitim hareketi başlatıldı.
Haberin Devamıİlkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler için yapay zekâ eğitimi zorunlu hale getirildi. Pekin Belediyesi Eğitim Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre; şehirdeki okullarda haftada en az 8 saat yapay zekâ dersi işlenecek. Uygulama önümüzdeki akademik yıldan itibaren başlayacak. Okullar, bu eğitimi bağımsız bir ders olarak sunabileceği gibi fen bilimleri ve bilişim müfredatına da entegre edebilecek. Bu uygulamanın kısa sürede dünyanın diğer ülkelerine de yayılması bekleniyor.TÜRKİYE’DE DURUM NASILTürkiye’de de okullar öğrencilerine yapay zekâ dersleri vermeleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından teşvik ediliyor ancak bu alan henüz zorunlu ders olarak müfredatta yer almıyor. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinin teknolojiyi hızlı bir şekilde benimsediğini belirten Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunca Doğan, “Çocukların erken yaşta yapay zekâ ile tanışmasının bu konuyla ilgili kariyer gelişimlerinde de hayatlarının içinde de olumlu etkileri olacak. Bilindiği gibi dijital ortam tehlikeli de olabiliyor. Dolayısıyla erken yaşta yapay zekâ eğitimi verilerek çocuklara bilinç kazandırılması çok güzel. Yapay zekânın kötüye kullanımıyla karşılaştıklarında da kendilerini daha rahat koruyabilirler” diyor.Haberin DevamıANSİKLOPEDİDEN PEK FARKLI DEĞİL- Osman Demircan (Bilişim Uzmanı): “Artık geleneksel eğitim siteminin sorgulanması gerekiyor. Tüm dünyada bilgi çocuğa bir insan aracılığıyla veriliyor. Öğretilen ise o bilginin nasıl kullanılacağı. Aslında bugün yapay zekâ, 80’lerde evimizdeki ansiklopedilerden farklı değil. Daha hızlı ve daha kullanışlı. Dolayısıyla çocuğa bunu nasıl kullanacağı öğretilirse ileride kendine, ailesine, ülkesine katkısı olur.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Çin#Yapay Zekâ#Ders

67d49b243b16a0e28ddbb4c7.jpg

606ef67818c7732e74c80cdd.jpg

67d49b2f3b16a0e28ddbb4cb.jpg

67d49b383b16a0e28ddbb4cd.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri