Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

‘Çöpe atılan eşyaların %60'ı kullanılabilir’ Emine Erdoğan: Yavaş ve sürdürülebilir modaya geçmeliyiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
‘Çöpe atılan eşyaların %60'ı kullanılabilir’ Emine Erdoğan: Yavaş ve sürdürülebilir modaya geçmeliyiz

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2025 14:27BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, New York'taki BM Genel Kurul Salonu'nda "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Özel Etkinliği"nde konuşuyor. Çöpe atılan eşyaların %60'ının kullanılabilir olduğunu belirten Emine Erdoğan, 'Yavaş ve sürdürülebilir modaya geçmeliyiz.' ifadelerini kullandı.
Haberin DevamıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:Sıfır atık hareketi katlanarak büyüyor. Destek için Guterress' teşekkür ediyorum. BM Habitat'a ve destek sunan ülkelere teşekkür ediyorum. Moda sektörünün çevre kirliliğinde önemli bir payı var. Moda ve tekstilde sıfır atık prensibini benimsedik. Eskiden geleneği yaşatan kaliteli ürünler üretirdi. Tasarımcılar yılda 2 koleksiyon çıkarırdı bugün bu sayı 6’yı buluyor. İnsanlara kazanılması zor bir yarışa giriyor. Kıyafetler zihinlerde çabucak eskiyor ve atığa dönüşüyor. Hiçbir kıyafet tasarımdan ibaret değildir. Çevre kirliliği ve iklim değişikliği de var. Fatura insanlığa yansıyor. Bizim üzerimizden kolaylıkla çıkarıp attığımız kıyafetleri doğa aynı kolaylıkla çıkaramıyor.Haberin DevamıYavaş moda anlayışı hayata geçmeli. Çöpe attığımız eşyaların yüzde 60’ı kullanabilir durumda. Kıyafetlerin ömürlerini uzatsak kaynaklarımızı korumak çok daha kolay.Sıfır atık hayat tarzı normal olandı. Buradan modacılara çağrıda bulunmak istiyorum. Sizler kimliği belirliyorsunuz. Küçük değişikliklerin dünyayı değiştirebilecek gücünden bahsedelim. Doğal ve uzun ömürlü olanı yeniden popüler yapalım. Giyim kuşamla anlamı yeniden buluşturalım. Türk modacıların da öncü isimler olacağına inanıyorum.Gözden KaçmasınEmine Erdoğan, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştüHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Emine Erdoğan#Sıfır Atık#Moda

67e6877c6f37df6d44c0d005.jpg

67e661ce6f547b4d5882579f.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri