Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Özgür Filistin devleti geciktirilemez

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas Üye
Konu Sahibi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2025 10:15Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altını çizerek ifade etmek istiyorum başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletinin kurulması daha fazla geciktirilemez. Gazze huzura ermeden Filistinliler huzura kavuşmadan bölgedeki diğer ülkelerin de huzura kavuşması mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Haberin Devamıİşte CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları:Sayın CumhurbaÅŸkanı, heyet üyeleri sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Yüksek Düzeyli İşbirliÄŸi Konseyi İlk Toplantısı vesilesiyle buradayız. Bu sene diplomatik iliÅŸkilerimizin tesisinin 75. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Tarihi baÄŸlarımız 400 yıl öncesine kadar uzanıyor. Bugünkü konsey toplantımızla münasebetlerimizi daha da kurumsallaÅŸtırmış olduk.Gerek Prabowo ile görüşmemizde gerekse heyet görüşmesinde iliÅŸkilerimizi kapsamlı ÅŸekilde ele aldık. Filistin ve Suriye baÅŸta olmak üzere küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunduk."TİCARET HEDEFİMİZ 10 MİLYAR DOLAR"Bugün 12 alanda mutabakat metnini huzurlarınızda imzaladık. Savunma sanayiinde ilave iÅŸ birliÄŸi iliÅŸkilerini gözden geçirdik. Görüşmelerimizde ticaretimizin 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesine yönelik çalışmaları ele aldık. Ekonomik iliÅŸkilerimizin çeÅŸitlendirilmesine önem veriyoruz. Havayollarımızın sefer sayılarının artırılması gerektiÄŸine vurgu yaptık.Â
İki ülke arasında 12 stratejik iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸması imzalandı.Haberin DevamıGörüşmelerimizde çok taraflı platfromlarda iliÅŸkilerimizi artırma konusunda mutabık kaldık. Endonezya'nın Filistin meselesindeki duruÅŸunu takdirle karşılıyoruz. Önümüzdeki dönemde Gazze'nin yeniden inÅŸasında Endonezya'yla beraber çalışmaya devam edeceÄŸiz. Altını çizerek ifade etmek istiyorum baÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan özgür Filistin devletinin kurulması daha fazla geciktirilemez. Gazze huzura ermeden Filistinliler huzura kavuÅŸmadan bölgedeki diÄŸer ülkelerin de huzura kavuÅŸması mümkün deÄŸil.ENDONEZYA CUMHURBAÅžKANI'NDAN AÇIKLAMAEndonezya CumhurbaÅŸkanı Prabowo Subianto yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:Öncelikle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a ve Türk heyetine hoÅŸ geldiniz diyorum. İki ülkenin yüzyıllardır iliÅŸkileri var ve Osmanlı'dan beri bağımız çok güçlü ÅŸekilde devam ediyor Bugünkü görüşmemiz çok sıcak ve verimli ÅŸekilde gerçekleÅŸti. En önemlisi Endonezya ile Türkiye arasında ortaklığı güçlendirilmesi konusunda kararlıyız. Bugün birçok konu ele aldık. Endonezya ve Türkiye olarak savunma sanayi iÅŸbirliÄŸimize daha çok destek vermek istiyoruz. SaÄŸlık sektöründe de iÅŸ birliÄŸinde kararlıyız. Filistin halkı konusunda çok kararlıyız. Ukrayna ve Suriye konusunda biz destek veriyoruz. Ben çok mutluyum. Sizin ziyaretiniz çok verimli ÅŸekilde geçti. Çok teÅŸekkür ediyorum.İLGİLİ HABERErdoÄŸan Endonezya'da resmi törenle karşılandıHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Cumhurbaşkanı Erdoğan#Endonezya#Diplomasi

67ac4498a35978d47336085c.jpg

67ac4763a35978d47336088b.jpg

67ac45c2a35978d473360868.jpg

67ac45c2a35978d473360866.jpg

67ac317ca35978d4733607f0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri