Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Darüşşafaka’da ‘son bir dakika’ şansı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Darüşşafaka’da ‘son bir dakika’ şansı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Melike Ç[email protected]şturulma Tarihi: Mart 04, 2025 07:00Darüşşafaka Giriş Sınavı, 25 Mayıs’ta 42 ilde eşzamanlı yapılacak. Son başvuru tarihi 20 Mayıs olan sınava, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için 1 dakika kalsa dahi başvuru yapılabilecek.
Haberin DevamıBabası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz başarılı öğrencilere tam burslu, yatılı eğitim sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2025 yılı giriş sınavını 25 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirecek. 42 ilde eşzamanlı olarak yapılacak sınava, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, bu yılki sınav ve kurumun hedefleri hakkında şunları söyledi:KONTENJAN YÜKSELECEK“Bu sınavla her yıl ortalama 100 öğrenci alıyoruz, bu yıl da 100 öğrenci kabul edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda deprem bölgesi kontenjanıyla aldığımız toplam 200 öğrencimiz var. Bunun yanı sıra deprem bölgesinde uzaktan eğitim verdiğimiz 200 öğrencimiz daha var. 2027 yılında yeni kampusumuzu bitirmeyi hedefliyoruz. Şu an bin 38 olan kontenjanımızı yeni kampusla 1500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Sınav başvuruları için son gün 20 Mayıs. Ancak son 1 dakika kala bile çocuklar nüfus cüzdanlarıyla birlikte sınava girebiliyor. Aileleri sınava girişte bir form dolduruyor ve daha sonrasında da evraklarını tamamlayıp teslim edebiliyorlar. Bu duruma biz ‘Eğitimde fırsat eşitliğinde son 1 dakika’ diyoruz. Çünkü son ana kadar bu fırsat devam ediyor. Ayrıca eğer sınav başvurusunu veliler kendileri yapamıyorsa okullar da bu noktada onlara destek sağlıyor.”Haberin DevamıBAŞVURU ŞARTLARI- Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, annesinin veya babasının hayatta olmaması, ailesinin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitim almasına yeterli olmaması, 2014 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olması gerekiyor.BAYRAM BAĞIŞIYLA YUVA OLUN- Genel Müdür Ebru Arpacı, tüm vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi: “Eğitim bizden, yuva sizden diyerek yola çıktık. Yakın bir dönemde de bayram var. Bayram bağışları kampüsümüz ve çocukların eğitimi için bir taş olabilir. Bu nedenle bu bayramda da bağış desteklerini bekliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Darüşşafaka#Darüşşafaka Giriş Sınavı#Eğitim Öğretim

67c6114d37132acc3124db25.jpg

629723c64e3fe02c2424b193.jpg

67c6115337132acc3124db28.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri