• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Depremde bir bacağını kaybetti! Hayalini gerçekleştirmek istiyor

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Depremde bir bacağını kaybetti! Hayalini gerçekleştirmek istiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 29 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Depremde bir bacağını kaybetti! Hayalini gerçekleştirmek istiyor
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay), (DHA)Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2025 17:29Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinde binlerce insan, hayatını kaybetti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Hüsne Özükınacı'nın (42) ise sağ bacağı ampute edildi ve ev hayali için yıllarca biriktirdikleri para da enkazda yok oldu.
Haberin DevamıHatay’ın İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde oturan Özüakınacı ailesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlere 4 katlı apartmanın 2'nci katındaki evlerinde yakalandı. Baba Kenan (51) ile çocuklar Kuzey (4) ve Kaan Tuna'nın (8) kurtulduğu enkazdan 3 gün sonra yaralı kurtarılan anne Hüsne Özükınacı, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan Özükınacı’nın enkazda sıkışan sağ bacağı diz altından ampute edildi. Engelli hale gelen Hüsne Özükınacı ve ailesi, depremin ardından İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesindeki İGSAŞ Yaşam Kent'teki konteynere taşındı.
'HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUZ'Haberin Devamı21 metrekarelik konteynerde yaşayan Hüsne Özükınacı, "Ev almak için biriktirdiğimiz 150 bin lirayı bulaşık makinesinin arka kısmında saklıyordum. Kredi de çekip ev alacaktık. Depremle birlikte hem sağ bacağımı hem de ev hayalimizi kaybettim. Tüm birikimimizi kaybettiğimiz gibi kiraya çıkacak gelirimiz de yok" dedi.Devletten aldıkları yardımla geçinmeye çalıştığını ifade eden Özükınacı, "Şu anda engelli maaşım var. Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Çocuklar küçük, biraz zor ama şükürler olsun. Burası, evle kıyaslanamaz. Zaten kirada yaşıyordum, şu anda kirayı ödeyip ev tutmak imkansız. O yüzden, çıkmayı düşünmüyoruz. Yaşamıma burada devam etmek istiyorum. Allah'a dua ediyorum, kafamı sokacak bir evim olsun. En büyük hayalim, inşallah gerçek olur. Çocuklarımla yuvamızda yaşamaya devam ederiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Hatay#Deprem#EV

684840ff800566f0ba3e9294.jpg

68483f93800566f0ba3e9268.jpg

68483ff3800566f0ba3e9276.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt