• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Dersimiz akran zorbalığı

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 48

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Dersimiz akran zorbalığı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 48 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Dersimiz akran zorbalığı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
IFGT Süper Moderatör

İtibar:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2025 07:00CİMER’e yapılan şikâyetler üzerine harekete geçen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 551 bin öğrenciye, 13 bin öğretmene, 7 bin veliye ve 1480 personele ‘akran zorbalığı’ eğitimi verdi.
Haberin DevamıAkran zorbalığı çocuklar ve gençler arasında günümüzün önemli sorunları arasında yer alıyor. Öğretmenler, eğitimciler ve ebeveynler sık sık akran zorbalığına maruz kalan ya da uygulayan çocuklar ve gençlerle karşı karşıya kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı farklı birimler de bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor.Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Yavuz Bayar, 2023 yılında CİMER üzerinden iletilen şikâyetleri incelerken akran zorbalığı olaylarında ciddi bir artış olduğunu fark etti. ‘Erdemli İnsan Olma Yolunda Akran Dostluğu’ projesinin kurucusu Bayar, çalışmayı şöyle anlattı: “2023 yılında daha önce hiç görmediğimiz sıklıkta akran zorbalığıyla ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Geçen yıl akran zorbalığıyla mücadele programı hazırladık ve rehberlik çerçeve programına dahil ettik. 12 rehberlik öğretmeninden oluşan bir ekip oluşturduk. Okullarımızda ‘akran zorbalığıyla mücadele ve müdahale komisyonu’ kurduk. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 551 bin öğrenciye, 13 bin 200 öğretmene, 7 bin 225 veliye ve 1480 personele eğitim verildi. Okulöncesi öğrencilerine akran zorbalığını oyunlarla anlattık. Ortaokul ve lise öğrencilerine ise hakları ve sorumlulukları anlatıldı. Velilere de her ay bir video gönderiyor ve rehber öğretmenlerimizin anlatılarını iletiyoruz.”Haberin DevamıHER AYIN NAZİK SINIFIYavuz Bayar, akran zorbalığına karşı çalışmaları anlatırken “Her ay öğrencilerin birbirlerinin davranışlarını kontrol etmesi, birbirlerini uyarması, nezaketli olması gibi kriterlere bağlı olarak olumlu davranışları pekiştirmek adına bütün okullarımızda ‘ayın sınıfını’ seçiyoruz ve bu öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Programın uygulanabilirliğini sağlamak için müfettişlerimiz, okullardaki rehberlik öğretmenleriyle bu konuda görüşmeler yapıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Akran Zorbalığı#Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü#Milli Eğitim Bakanlığı

68192a0b7f24b016864e8951.jpg

68192aca7f24b016864e8956.jpg

68192abc7f24b016864e8954.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri