• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Eğitime atanmış değil adanmış bir hayat

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Eğitime atanmış değil adanmış bir hayat başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Eğitime atanmış değil adanmış bir hayat
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Beyazıt Şenbükbeyazit.senbuk@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2025 07:00Ali Yağcı, yıllar önce mezun olduğunda, tek hayali öğretmen olmaktı. 12 Eylül darbesi bu hayali elinden aldı, ama içindeki eğitim aşkını susturamadı. Yıllar sonra Karaman’daki metruk bir okul binasını 7 bin parçalık koleksiyonuyla ‘İlkokul Tarihi Müzesi’ne dönüştürdü. Atanamadığı o okulda şimdi çocuklara eğitim tarihini anlatıyor.
Haberin DevamıHollanda’da yaşayan Ali Yağcı, 1958 yılında Karaman’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okuduktan sonra 1980 yılının güz döneminde Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Öğretmen olma hayaliyle mezun olduktan sonra Hollanda’da yaşayan gurbetçi bir ailenin kızıyla evlendi. Hemen ardından 12 Eylül darbesi yaşanınca öğretmen olarak atanamadı. 1981’de Hollanda’ya taşınan Yağcı, atama beklediği günleri yurtdışında geçirdi; bir süre turizm sektörüyle ilgilendi, daha sonra seyahat acentesi kurdu. Öğretmenlik hayali suya düşen Ali Yağcı, eğitime olan tutkusunu turizmcilik ve koleksiyonerlikle birleştirerek Karaman’da bir ilkokul müzesi açmaya karar verdi. 1989 yılından bu yana ahşap kalem kutuları, kalemtıraşlar, abaküsler, alfabe kitapları, yardımcı ders afişleri, haritalar, karneler, kara tahtalar gibi ilkokul düzeyinde kullanılan her türlü eğitim araç gerecinin bulunduğu 35 bin eğitim materyali topladı. 29 Ekim 2023’te yani Cumhuriyetin 100’üncü yılında da eğitim tarihi müzesini açtı.Haberin Devamı‘ÖĞRETMENLİK KUTSAL’Ali Yağcı müzenin öyküsünü şöyle anlattı:“Önce Hollanda’daki örneklerini, sunum yöntemlerini inceledim. Müzenin ilk materyali 1989 yılında aldığım bir abaküs oldu ve onu diğerleri izlemeye başladı. Yıllar içinde müzayedeleri, ikinci el eşya dükkânlarını, taşımalı olduğu için kapatılmış okulları gezerek binlerce materyal topladım. Müzemizde, yer darlığı nedeniyle sahip olduğumuz 35 bin eserden 7 binini sergileyebiliyoruz. 1650’li yıllardan Osmanlı dönemine ait bir alfabemiz var ve en eski eser olarak bunu söyleyebilirim. Kurşun kalem koleksiyonumuzda 5 bin parça var. Sergilediğimiz eğitim materyallerinin yanında; eski bir öğretmenler odası, müdür odası, sıbyan mektebi, iptidai mektebi, Cumhuriyet dönemi, maarif salonu ve Hollanda sınıflarını da ziyaretçiler için oluşturduk. Bir Avrupa ülkesiyle mukayesesinin yapılabilmesi için Hollanda sınıfı açtık. Ben 1980 ihtilali zamanı atansaydım ve yurtdışına gitmeseydim belki de ben de o binanın bir öğretmeni olacaktım. Bizim kültürümüzde öğretmenlik kutsal bir meslek. Her ne kadar diplomasını alıp öğretmenlik yapamamış olsak da eğitime kıyısından köşesinden dokunmuş olmak benim için çok önemli. Müzeye gelen öğrencilere rehber eşliğinde eğitim tarihini öğretmiş oluyoruz. Bu da bana öğretmenliğe yakın bir tatmin duygusu sağlıyor.”Haberin DevamıTARİHİ BİNAYI YENİDEN CANLANDIRDIMüzenin bulunduğu Gazi Kültür Sanat Merkezi binasının temelinin 1923 yılında atıldığını belirten Ali Yağcı, “1927 yılında ise öğretime başlayıp ilk mezunlarını 1935 yılında vermiş. TBMM’nin ilk binasının yapıldığı tarzda Avusturyalı mimarlar tarafından yapılmış tarihi bina 1980’lerin başına kadar okul olarak kullanıldı. Sonra bir tadilat gördü ve 2015’e kadar ilkokul olarak kullanılmaya devam etti. Karaman Mektebi, Karaman İlkokulu, Gazi İlköğretim Okulu daha sonra Gazi Mustafa Kemal İlkokulu isimleriyle yıllarca hizmet vermiş bu bina 2015’te ihtiyaçları karşılayamadığı için kapandı. Bu okul Karaman için, İstanbul’daki Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi gibiydi. Biz başvurduğumuzda metruktu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın katkıları ve desteğiyle bina müzeye tahsis edilmiş oldu” dedi.Haberin Devamı
Haberle ilgili daha fazlası:#Ali Yağcı#Hollanda#İlkokul Tarihi Müzesi

6845f60d1f20a2984e65d436.jpg

619622e04e3fe01b8c7e9b40.jpg

6845f60d1f20a2984e65d434.jpg

6845f61d1f20a2984e65d440.jpg

6845f60f1f20a2984e65d439.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri