- IFGT Puan
- 18
- Medeni Hali
- Bekar
- Takım
- Fenerbahçe
- Burç
- Akrep
- İlgi Alanı
- Photoshop
Bugün Türkiye genelinde ders zili normal saatinde çaldı. 23 Nisan haftasına girerken okullarda bayram hazırlıkları hız kazanırken, Bakanlık kanadından güvenlik ve sınav takvimine dair kritik açıklamalar geldi. İşte eğitim dünyasını etkileyen 10 önemli gelişme:
Eğitim Gündeminde Öne Çıkan 10 Başlık
- Okullarda Tatil İddialarına Son Nokta: MEB ve valilikler, sosyal medyada yayılan "20 Nisan'da okullar tatil" iddialarını yalanladı. Bugün Türkiye genelinde tüm kademelerde eğitim kesintisiz devam ediyor.
- Bakan Tekin'den "Okul Güvenliği" Mesajı: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, haftanın ilk gününde yaptığı açıklamada okul güvenliği konusunda sıfır taviz politikasının süreceğini ve öğrencilerin huzurunun birincil öncelik olduğunu vurguladı.
- 23 Nisan Tatil Programı Netleşti: 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil nedeniyle okullar kapalı olacak. Cuma günü için henüz bir "birleştirme" kararı gelmediği için eğitimin normal seyrinde devam etmesi planlanıyor.
- Bursluluk Sınavı (İOKBS) Geri Sayımı: MEB sınav takvimine göre İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı bu pazar günü, yani 26 Nisan 2026'da gerçekleştirilecek. Adaylar giriş belgelerini e-Okul üzerinden alabiliyor.
- LGS 2026 Tarihi Hatırlatması: 8. sınıf öğrencilerinin beklediği LGS (Merkezi Sınav), 14 Haziran 2026 Pazar günü yapılacak. Başvuru süreçleri ve hazırlık kampları okullarda yoğunlaşmış durumda.
- "Maarifin Kalbinde Çocuk" Etkinlikleri: 23 Nisan haftası kapsamında okul öncesi ve ilkokullarda "Milli Egemenliğin Sesi" ve "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" gibi tematik etkinlikler bugün itibarıyla start aldı.
- Akademik İş Birliği Protokolü: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Türk Akademisi arasında bugün bilimsel faaliyetleri kapsayan kapsamlı bir iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.
- Deprem Bölgesi Eğitim Düzenlemesi: Kahramanmaraş'ta bazı okullarda ikili eğitim modeline geçiş kararı alındı. Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu gibi merkezlerde öğrencilerin ders başı yaptığı bildirildi.
- Üniversite Kariyer Günleri: Birçok devlet ve vakıf üniversitesi, tercih dönemine hazırlanan lise son sınıf öğrencileri için "Bahar Kariyer Günleri" etkinliklerini bu hafta başlattı.
- 23 Nisan Ücretsiz Etkinlikleri: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere belediyeler, 20-26 Nisan haftası boyunca çocuklara yönelik ücretsiz tiyatro, atölye ve bilim şenlikleri düzenleyeceğini duyurdu.
Veli ve Öğrenci Notu
Önem: Bu pazar yapılacak olan Bursluluk Sınavı (İOKBS) için öğrencilerin sınav giriş yerlerini son kez kontrol etmeleri ve sınav günü yanlarında geçerli kimlik belgelerini bulundurmaları kritik önem taşıyor. Ayrıca 23 Nisan tören provaları nedeniyle bazı illerde okul çıkış saatlerinde değişiklikler yapılabileceğini unutmayın.