Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Eşini öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan jandarma komutanından 'intihar' iddiası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eşini öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan jandarma komutanından 'intihar' iddiası

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda SEGBİS aracılığıyla katıldığı, 26 Aralık'taki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Soruşturma dosyasındaki tanıkların dinlendiği duruşmada savunma yapan Aydın Samet Ekşi, olay anı ve öncesinde yaşananları anlattı. Olay günü birlikte içki içtikleri eşinin ailesiyle telefon görüşmesinden sonra üzüldüğünü söyleyen Ekşi, "Eşim ikinci kadeh şarabını bitirdikten sonra bir kadeh rakı içmek istedi. Normalde içtiği alkolden başka bir şey içmezdi. Ancak bu kez ilk defa böyle bir davranışta bulundu, melankolik şarkılar açarak dinlemeye başladı. Ailesiyle yapmış olduğu görüşmelerden hüzünlendiğini, üzüldüğünü düşündüm. Hatta bir ara ağladı. Ben teselli ettim" diye konuştu.Yanına gelen eşinin, sol eliyle başına dayadığı tabancayı ateşlediğini öne süren Ekşi, "Ben bir ara mutfağa gittim. Bu sırada eşim oturduğumuz odada benim karşımdaki kanepede oturmaktaydı. Yanıma oturdu. Kafamı ona doğru çevirdiğim esnada sol eliyle silahı başına doğru ateşledi. Durumu görünce panikledim. Başından kan geldiğini gördüm. Başını iki elimle tutarak tampon yapmaya başladım. Eşim kendinden geçmeye ve gözleri kapanmaya başladı, ayık kalmasını istedim, bunun için çaba harcadım. Yardım istemek amacıyla bağırdım. Akan kanı durdurmaya çalıştım. Komşuların ve sağlık ekibinin eve geldiğini, beni almadıkları için ambulansın kapılarını yumrukladığımı hatırlıyorum. Hastanede sinir krizi geçirdim" dedi.Haberin DevamıSuçlamaları reddeden Ekşi, savunmasında, "Doktorun eşimin öldüğünü söylemesi üzerine dünyam karardı, cenazesine katılamadım. Benim de canım yanmaktadır. Biz isteyerek evlenmiştik. Onu hala çok seviyor ve özlüyorum. Onu kesinlikle ben öldürmedim" diyerek tahliyesini talep etti.AVUKATLARDAN TEPKİMahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 20 Şubat 2025'e erteledi. Duruşma sonrası adliye önünde toplanan Aylin Ekşi'nin yakınları ve aile avukatları, 'İntihar değil cinayet' yazılı pankart açtı. Avukat Ayla Varan, 15 Ocak'ta olay yerinde keşif yapılacağını belirterek, "Kadın cinayetlerinin genelinde intiharın uydurulan bir kılıf olduğunu biliyorum. Dosya şu andan itibaren bizim açımızdan tecelli etmiş durumda. Dosyada tanığın biri olaydan 1 hafta önce birtakım konuşmaların olduğunu söyledi. Bana göre Aylin'in belki de tasarlayarak ama bilinç ve kasten öldürülmesi söz konusu. Elbette hükme kadar herkes masum ama şu ana kadar geldiğimiz aşamada masumiyet karinesi de saygı duyarak tüm delillerde neredeyse toplandı. Bütün gönül rahatlıkla bunu söyleyebilirim. Aylin için durum bizler açısından aslında net" dedi.Haberin DevamıAvukat Ahmet Haşim Şener de "Bizce dosya ikmal etmiştir. Şüphelinin sanık sıfatı artık çok kısa sürede hükümlü sıfatına dönüşecektir. Keşifler yapılıyor, dosyadaki eksiklikler tamamlandıktan sonrada şüphelinin hak ettiği ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacağı düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#İntihar#Mahkeme#Rize

676fd60fba392904c8de77c9.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri