Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Evlat eylemine katılan anne: Tüm çocuklar dağdan insinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evlat eylemine katılan anne: Tüm çocuklar dağdan insinler

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2025 13:36Van'da evlat eylemine katılan Nazlı Sancar, "Tüm çocuklar dağdan insinler, silahlarını bıraksınlar. Terörsüz bir Türkiye istiyoruz" dedi.
Haberin DevamıTerör örgütü PKK tarafından çocuklarının kaçırıldığını belirten aileler, 98'inci haftada da Menekşe Sokak'ta bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafları ile DEM Parti il binasına kadar yürüdü. Yürüyüşte polis de güvenlik önlemi aldı. Seslerinin duyulmasını engellemek için DEM Parti'de çalınan yüksek sesli müziğe tepki gösteren aileler, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.'13 YILDIR EVLAT HASRETİ ÇEKİYORUM'Eyleme katılan Nazlı Sancar, dağdaki kızı Şerima'ya kavuşacak günü beklediklerini belirterek, "Kızım 2012 yılında eli kolu bağlanarak dağa kaçırıldı. O tarihten bu yana kızımın peşindeyim ve evlat mücadelesi veriyorum. 6 yıldır da DEM parti önündeyiz. Burada hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Onlardan mal, mülk istememişiz, hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Evlatlarımızı geri versinler. Yine bir bayrama daha buruk giriyoruz. 13 yıldır evlat hasreti çekiyorum" dedi.Haberin Devamı'ARTIK ANNELER AĞLAMASIN''Terörsüz Türkiye' sürecini desteklediklerini belirten Sancar, "Bu sürecin başlamasına hepimiz sevindik. Tüm çocuklar dağdan insinler, silahlarını bıraksınlar. Terörsüz bir Türkiye istiyoruz. Artık anneler ağlamasın, asker ve polislerimiz şehit olmasın. Bunu istiyoruz. Allah'ın izniyle hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız. Artık anneler ağlamayacak. 40 yıldır PKK'nın zulmüne uğruyoruz. 'Artık yeter' diyoruz. Evlatlarımızı geri versinler. Yıllardır evlat acısı çekiyorum, evladın tarifi yoktur" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Van#Nazlı Sancar#PKK

67dbef74ee06395f4c64d5ea.jpg

67dbef75ee06395f4c64d5f2.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri