• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

  • IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

    Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Fırında Hamsi

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Fırında Hamsi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 158 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Fırında Hamsi
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ozan Kadimoğlu

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Vip Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
630
Tepkime puanı
48
Puanları
28

İtibar:

firinda-hamsi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 kg hamsi
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;

  • Sıvı yağ

Fırında Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Mısır ununu bir tabağın içerisine alalım. Eğer buğday unu da kullanacaksanız mısır unu ve normal unu bir kapta karıştırmalısınız.
  2. Ayıklanmış suyu süzülmüş ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz. Dilerseniz hamsileri tuzlamadan tuzu mısır ununun içerisine de karıştırabilirsiniz. Balıklarınızı yıkadıktan sonra süzgeç içerisinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  3. Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürebilirsiniz ancak buna çok fazla gerek olmayacaktır. Balıklarımızı tepsimize aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
  4. Dizme işleminden sonra fırça ile balıkların üzerine de biraz yağ sürün. Eğer fırça kullanmak istemezseniz elinizle de gezdirebilirsiniz. Bu işlem balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz tepsinize 3-4 adet defne yaprağı da yerleştirebilirsiniz.
  5. Ve balıklar fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığınız 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Ben üzerine limon dilimleri koymayı unutmuşum siz unutmayın.
Bu yöntemle hiç hamsi pişirmediyseniz ve hamsi pişirmek size çok zahmetli geliyorsa bu yöntemin rahatlığına inanamayacaksınız. Lezzetinden de hiç şüpheniz olmasın size garanti veriyorum hamsi tavandan hiç farkı yok. Hem de eviniz kokmuyor, ocağınız batmıyor, duş almak zorunda kalmıyorsunuz, ocak başında beklemek zorunda kalmıyorsunuz daha ne olsun. Afiyet olsun.