- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 624
- Tepkime puanı
- 47
- Puanları
- 28
İtibar:
Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Fırında Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısır ununu bir tabağın içerisine alalım. Eğer buğday unu da kullanacaksanız mısır unu ve normal unu bir kapta karıştırmalısınız.
- Ayıklanmış suyu süzülmüş ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz. Dilerseniz hamsileri tuzlamadan tuzu mısır ununun içerisine de karıştırabilirsiniz. Balıklarınızı yıkadıktan sonra süzgeç içerisinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayabilirsiniz.
- Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürebilirsiniz ancak buna çok fazla gerek olmayacaktır. Balıklarımızı tepsimize aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
- Dizme işleminden sonra fırça ile balıkların üzerine de biraz yağ sürün. Eğer fırça kullanmak istemezseniz elinizle de gezdirebilirsiniz. Bu işlem balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz tepsinize 3-4 adet defne yaprağı da yerleştirebilirsiniz.
- Ve balıklar fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığınız 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Ben üzerine limon dilimleri koymayı unutmuşum siz unutmayın.