Gazze’ye havadan 14 ton yardım ulaştırıldı

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 20

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Gazze’ye havadan 14 ton yardım ulaştırıldı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 20 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Gazze’ye havadan 14 ton yardım ulaştırıldı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
İHAOluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2025 15:25Almanya, Fransa ve Ürdün, açlık kriziyle karşı karşıya olan Gazze’ye 34 paletlik ve yaklaşık 14 tonluk yardım malzemelerini havadan ulaştırdı. Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırılarının yanı sıra açlığı araç olarak kullandığı ifade edildi. Açıklmada, "ABD destekli İsrail kuvvetleri kusurlu bir yardım dağıtım sistemi yürüterek yardım dağıtımlarını günlük katliamlara çeviriyor" denildi.
Haberin Devamıİsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürürken bir yandan da açlığı silah olarak kullanıyor. Açlık nedeniyle çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze’ye gıda yardımları ise çevre ve Avrupa ülkelerinden geldi. Almanya, Fransa ve Ürdün, ortak operasyonla Gazze’ye havadan gıda ulaştırdı. Almanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ürdün Haşimi Hayır Kurumu (JHCO) tarafından sağlanan 34 paletlik ve yaklaşık 14 tonluk yardım malzemelerinin bugün gerçekleştirilen iki hava operasyonu ile bölgeye ulaştırıldığı belirtildi. Yardım paketlerinde ağırlıklı olarak gıda, ilaç ve süt tozu bulunduğu belirtildi.Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius Almanya’nın Gazze üzerindeki havadan yardım operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada ise "Yiyecek ve ilaç sıkıntısı var ve aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli hayatta kalma mücadelesi veriyor. Havadan yapılan yardımlar halkın ihtiyaçlarının yalnızca küçük bir kısmını karşılayabilecek. Beklentim İsrail’in aylardır şiddetli acılar çeken Gazze halkı için kapsamlı insani yardım sağlamasıdır" dedi.Haberin DevamıAlmanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul da havadan yapılan yardımların karadan ulaştırılan yardımların yerini tutamayacağına dikkat çekti. Wadephul, "Yardım malzemeleri insanlara yeterli miktarda ancak kara yoluyla ulaştırılabilir. Bu nedenle İsrail hükümetine acilen Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım kuruluşlarının güvenli erişime ve her şeyden önce güvenli dağıtıma imkan sağlaması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.Uçuş takip sitesi Flightradar24'ten alınan veriler, Cuma öğleden sonra Almanya Hava Kuvvetlerine bağlı iki A400M nakliye uçağının, Fransız ve İspanyol uçaklarıyla birlikte Gazze'ye yardım malzemesi bıraktığını ve ardından Ürdün'e geri döndüğünü gösteriyor.İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: İSRAİL, YARDIM DAĞITIMLARINI GÜNLÜK KATLİAMLARA ÇEVİRİYORİnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Kriz ve Çatışma Müdür Yardımcısı Belkis Wille, İsrail’in saldırılarının yanı sıra açlığı araç olarak kullandığını ifade etti.Haberin DevamıWilli tarafından yapılan açıklamada, "ABD destekli İsrail kuvvetleri ve paralı askerler silahlandırılmış, kusurlu bir yardım dağıtım sistemi yürüterek yardım dağıtımlarını günlük katliamlara çeviriyor. İsrail ordusu sadece kasıtlı olarak Filistinlileri aç bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda aileleri için yemek arayışında olan çaresiz insanları neredeyse her gün kurşunlara diziyor" denildi.Wille, "Ülkeler, İsrailli yetkilileri Filistinli sivil kalabalıklarını kontrol etmek için ölümcül güç kullanmaktan vazgeçmeye ve bölgeye yardım girişini engelleyen kapsamlı yasakları kaldırmaya zorlamalıdır. Bu kusurlu yardım dağıtımı sistemi ise sonlandırılmalıdır. Ayrıca, Gazze Şeridi’nde BM ve diğer insani yardım kuruluşlarının kapsamlı çalışmalarının herhangi bir kısıtlama olmadan devamına izin verilmeli. Uluslararası Adalet Mahkemesi’nde Güney Afrika’nın İsrail’e karşı yürüttüğü soykırım davasındaki bağlayıcı kararların gerekli kıldığı şekilde insani yardım standartlarına uygun olan çalışmaların Gazze’deki nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olduğu kanıtlanmıştır" dedi.Haberin Devamıİsrail ordusundan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. YARDIM DAĞITIMLARINDA BİN 330 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ İsrail, Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazze Şeridi’ndeki insani yardımını devre dışı bırakmış ve 2 aydan uzun bir süre boyunca bölgeye yardım malzemesi girişini yasaklamıştı. Böylece bölgede hala devam eden gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri kıtlığı yaşanmasına neden olan işgalci İsrail hükümeti, daha sonrasında uluslararası toplumdan karşılaştığı tepkiler sonucunda İsrail ve ABD destekli sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı’nın (GHF) bölgeye yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ancak İsrail, GHF’nin yardım çalışmalarının başladığı 27 Mayıs tarihinden bu yana yardım noktalarında bir araya gelen Filistinli sivillerin üzerine ateş açarak katliamlarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, yardım dağıtımları sırasında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının bin 330’a, yaralananların sayısının ise 8 bin 818’e yükseldiği açıklanmıştı.Gözden KaçmasınKan donduran matematik: İsrail Gazzelileri böyle öldürüyor... Tüyler ürperten hesaplar 2006'da yapılmışHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze#Yardım#İsrail

688cb21ba7062daffe611562.jpg

688c959a7c4e2c8aafa6acaf.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri