Gazze'ye paraşütle yardım malzemesi indirildi

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 18

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Gazze'ye paraşütle yardım malzemesi indirildi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Gazze'ye paraşütle yardım malzemesi indirildi
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
AA/İHAOluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2025 17:54Ürdün Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) iş birliği ile Gazze Şeridi’ne iki yeni hava yardımı gerçekleştirildiği ve toplamda 17 ton gıda ile temel ihtiyaç malzemesi gönderildiği bildirildi.
Haberin Devamıİsrail'in saldırısı ve ambargosu altındaki Gazze Şeridi'ne havadan paraşütle insani yardım malzemesi indirilmeye ikinci gününde de devam ediliyor. Yardım malzemeleri Gazze Şeridi'nin merkezinden görüntülendi.Ürdün Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) katılımıyla Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine iki yeni hava yardımı gerçekleştirildiği duyuruldu. Hava yardımlarının, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ve BAE Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet C-130 tipi uçakla yapıldığı belirtilen açıklamada, bölgeye toplamda 17 ton gıda ve temel ihtiyaç malzemesi taşındığı belirtildi. Operasyonun, Ürdün Haşimi Yardım Kuruluşu ile iş birliği içinde yürütüldüğü aktarılan açıklamada, "Hava yardımları, Gazze Şeridi’ndeki insani acıları hafifletme ve temel ihtiyaçları karşılama amacı taşımaktadır" denildi.Haberin DevamıÜrdün Silahlı Kuvvetleri, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne toplam 396 hava yardımı yapıldığını, bunlardan 268’inin "dost ülkelerle" iş birliği içinde gerçekleştirildiğini açıkladı.Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinin batısına, askeri kargo uçakları tarafından havadan insani yardım malzemeleri bırakıldı. Yardım kolileri, bölgede toplanan siviller tarafından yerden teslim alındı.YEMEK DAĞITILDIİsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı abluka ve devam eden saldırılar nedeniyle gıdaya erişimde zorluk yaşayan Filistinlilere, bir hayır kurumu tarafından yemek dağıtımı yapıldı.Gazze kentinde gerçekleşen dağıtım sırasında yoğunluk oluştu.Gözden KaçmasınRusya gece saldırdı: NATO harekete geçti... Saldırı sırasında jetler havalandıHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze#Yardım#Havadan İndi

68878e390927aa718fcc156a.jpg

68878ec70927aa718fcc1574.jpg

68878efa0927aa718fcc1576.jpg

68878d9f0927aa718fcc155f.jpg

68875b800927aa718fcc1395.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri