Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Gemideki sır perdesi aralanamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gemideki sır perdesi aralanamıyor

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
DHAOluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2024 07:00Mısır'ın Suez Limanı'ndan Akdeniz'e açılan gemide kaybolan mühendis Yiğit Acar'dan (26), 2 yıldır haber alınamıyor. Giresun'daki ailesi henüz izine rastlanamayan oğullarının yolunu umutla beklerken, Türkiye kara sularına giren gemide Acar'ın kaldığı kamarasından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan numunelerde Acar'a ait DNA eşleşmesine rastlanmadı. Acar'ın annesi Arzu Acar, "İncelemelerde 'DNA yok' deniliyor. Benim oğlum gemiye hiç binmedi mi? Önce oğlumun gemiye bindiğini kanıtlasınlar; kesin bilelim" dedi.
Haberin DevamıPortekiz’in Porto Limanı’na gitmek için Mısır’ın Suez Limanı’ndan demir alan Liberya bayraklı ‘Dema M’ adlı genel kargo taşıyan gemide, 4’üncü mühendis olarak çalışan gemi makineleri işletme mühendisi Yiğit Acar’ın (26), 7 Eylül 2022’de gemide olmadığı tespit edildi. Süveyş Kanalı’nı geçip açık denizde seyreden gemide mürettebatın aramalarında Acar bulanamadı. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının da girişimleriyle başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında, mühendisin izine rastlanmadı. Türkiye karasularına giren gemideki Acar’ın kaldığı kamarasından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan numuneler incelendi. Yataktan sürüntü örneklerinin yetersiz çıktığı incelemede, Acar’a ait DNA eşleşmesine rastlanmadı.

‘DNA’SI NASIL BULUNAMADI’

Yiğit Acar’ın annesi Arzu Acar, “Oğlum gerçekten gemide miydi? Gemiye bindi mi? 2 yıldır hiçbir şeyden haberimiz yok. ‘DNA yok’ deniliyor. Fakat bize ilk kaptan ‘Yiğit’in odasını adli olay olduğu için kilitledik, kapalı’ demişti. Peki, bu oda kapalıysa, kilitliyse son Türk polislerinin yaptığı aramada DNA eşleşmesi nasıl olmadı? DNA, 8-9 ayda bozulamaz. Benim oğlum acaba o kamarada hiç kalmadı mı? Benim oğlum gemiye hiç binmedi mi? Herkesten, her şeyden şüpheleniyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Yiğit Acar#Gemi#Kayıp

66df4aa32500c7f03276d60d.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri