Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Coğrafya Günpınar Şelalesi, Darende

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KraL

IFGT Kullanıcı
Takım
Galatasaray
Konu Sahibi
malatya-dogal-guzellikler.jpg.webp

Günpınar Şelalesi, şimdiye kadar ne adını duyduğum ne fotoğrafını gördüğüm ama görünce de hayran kaldığım enfes bir şelale. Nasıl bu kadar saklı gizli kalmış anlamadım. Uzun yıllar Elazığ’da yaşamış biri olarak hayret ettim. Darende ilçesi Günpınar Mahallesinde yer alıyor. Malatya’nın doğa harikalarından biri olduğunu söyleyeyim.

Darende’yi Kayseri yönünde 3 kilometre geçince sola dönen asfalt yoldan 5 km giden yol sizi doğruca Günpınar Mahallesinden geçirerek şelaleye ulaştırıyor. Eski adı Aşudu Şelalesi olan Günpınar, 40 metre yükseklikten, kayalıkları arasından 3 boğum halinde gürül gürül dökülüyor. Çok yüksek debiye sahip.

Günpınar Şelalesinin hemen önünde, neredeyse sıfır noktasına bir restoran kondurulmuş. Oysaki restoran ve şelale arasında insanların rahat yürüyüp, enfes manzarayı fotoğraflayacağı geniş bir alan oluşturulabilirdi. Hem doğaya uygun çevre düzenlemesi hem de temizlik açısından sorunları var ama diğer her açıdan şahane keyifli bir yer.

Şelalenin döküldüğü yerin arkasında 2 km kadar uzayan Günpınar Vadisi boyunca doğa yürüyüşleri yapılıyormuş, ben görmedim. Rota boyunca birçok mini şelale ve gölet, mağaralar görülebiliyormuş. Kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarının olduğu söyleniyor. Malatya gezilecek yerler listenizde muhakkak olsun.

Eşleşen Konular

Eşleşme Forum İplik Yazar İstatistikler
69%
İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu Bölgesi · KraL · 0 · 12
0 12
69%
İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu Bölgesi · KraL · 0 · 12
0 12
68%
İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu Bölgesi · KraL · 0 · 187
0 187
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri