Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

‘Heimlich manevrası’ hayat kurtardı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
‘Heimlich manevrası’ hayat kurtardı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İstanbul Sultangazi'de, nefes borusuna çiğköfte kaçan çocuğu, Ömer Nursever haberlerden gördüğü heimlich manevrası uygulayarak kurtardı.
Haberin DevamıOlay, geçtiğimiz günlerde Esentepe Mahallesi’nde bulunan bir çiğköfte dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi ile birlikte geldiği dükkanda çiğköfte yiyen çocuğun nefes borusuna çiğköfte takıldı. Nefessiz kalan çocuğun annesi müdahale etmeye çalışırken, bir yandan da çevredekilerden yardım istedi. Ömer Nursever isimli vatandaş ise hemen çocuğun yanına koşarak daha önce haberlerde izleyerek öğrendiği ‘heimlich manevrasını’ uyguladı.Nursever'in uyguladığı heimlich manevrası ile küçük çocuğun nefes borusuna takılan çiğköfte çıkartılırken o anlar işyerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Haberin Devamı“HABER KANALLARINDA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIM” Yaşanan olayı anlatan Ömer Nursever, "Yan tarafta ben esnafım. Komşuyuz aynı zamanda çiğ köfteciyle. Ben de burada çiğ köfte yiyordum. Masada bir anne ve küçük yaşlarda bir çocuğu çiğköfte yiyorlardı. Bu arada bir bağrışma duydum. Anne su yok mu, yardım eden yok mu diye. Hemen hızlıca yanaştım. Baktım boğazında bir cisim takılmış. Tabii ben bu eğitimi almamışım sağlık eğitimi ama televizyonda gördüm. Haber kanallarında gördüğüm kadarıyla yardım etmeye çalıştım. Boğazındaki cismi çıkarttık bu sefer damağına yapışmıştı. Oradan da aldık. Sonra anne bize teşekkür etti ve buradan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Sultangazi#Sağlık#Hastane

66c44ed1133424dd286d3b3f.jpg

66c44ed1133424dd286d3b3d.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri