• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Henüz yavruyken evlerinin bahçesinde buldular, şimdi ailenin bir üyesi oldu

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 44

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Henüz yavruyken evlerinin bahçesinde buldular, şimdi ailenin bir üyesi oldu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 44 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Henüz yavruyken evlerinin bahçesinde buldular, şimdi ailenin bir üyesi oldu
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2025 09:58Yozgat’ta tilki ile bir vatandaş arasındaki dostluk görenlerin yüzünü gülümsetiyor. Hane halkı gibi davranan tilki, öğünlerini Özbek ailesinin evinde geçiriyor.
Haberin DevamıYozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Sivri köyünde yaşayan Halil Özbek, iki yıl önce bahçesinde bulduğu tilki yavrusunu elleriyle beslemeye başladı. Zamanla alışan tilki, aç kaldığında Halil Özbek’in kapısına gidiyor. Kapı kapalı olduğunda camdan evin içerisine giren tilkinin dostluğu, yüzleri gülümsetiyor. Yabancı olarak gördüğü kişilerden ürken tilki, Özbek ailesinden çekinmiyor.Tilkinin alışma sürecini anlatan Halil Özbek, "Yavruyken bahçemde buldum. sabahları ve öğleleri yemek verdim, su verdim. Akşamları yine aynı şekilde yemeklerini verdim. Ondan sonra eve girmeye başladı. Sevdik, sürekli bu şekilde gelip gidiyor. Acıktıkça, biz yemek verdikçe bize yaklaşıyor kendini sevdiriyor. İki yıldır bu şekilde devam ediyor halen de devam ediyor.Haberin Devamıİnşallah başına herhangi bir kaza bela gelmez, ömür boyu bakmaya mecburuz. Yurt dışındaki kardeşim geldiğinde o da besliyor. Eşim Ankara'ya gittiğinde sürekli ben burada kalıyorum, o şekilde besliyoruz" dedi."YABANCILARDAN ÇEKİNİYOR AMA BİZDEN KAÇMIYOR"Tilkinin öğle ve akşam saatlerinde geldiğini ifade eden Özbek, "Kapı açık olmasa bile kapıyı tırmalıyor, ‘Ben geldim, açım’ der gibi. Biz kapıyı açıyoruz, içeri giriyor. Kapı açık değilse pencereden atlayıp içeri giriyor. O şekilde besliyoruz. Bayağı zaman geçiriyoruz onunla. Bunu beslediğimi bütün arkadaşlarım ve köylüler biliyor. Kavundur, üzümdür, ettir, ekmektir aklınıza ne geliyorsa yiyor. Yabancı insanlardan çekiniyor ama bizden kesinlikle hiç kaçmıyor. Yatak odama dahi gidiyor geziyor, dolaşıyor, sağı solu kontrol ediyor, çıkıyor. Kucağıma geliyor, elimle ona kavun ve üzüm yediriyorum. O kadar da kibar alıyor ki elimden, bir insandan daha kibar alıyor, ısırmıyor" dedi.Haberin Devamı
Haberle ilgili daha fazlası:#Yozgat#Tilki#Evcil Hayvan

68d244e8503f1512aca78e92.jpg

68d24509503f1512aca78ea0.jpg

68d24509503f1512aca78e9c.jpg

68d24509503f1512aca78e98.jpg

68d24509503f1512aca78e9e.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri