- IFGT Puan
- 58
Intel i9-13900K işlemcimde 360mm’lik üst seviye bir sıvı soğutma kullanıyorum. Boşta sıcaklıklar 45-50°C arasında seyrederken, Cinebench R23 testine başlar başlamaz sıcaklık saniyeler içinde 100°C'ye vuruyor ve işlemci "Thermal Throttling" yaparak frekans düşürüyor. Pompa devrini BIOS üzerinden maksimuma (Full Speed) aldım, radyatör fanları da en yüksek hızda dönüyor.
Termal macun olarak Arctic MX-6 kullandım ve montajın doğru olduğundan eminim. Acaba anakartın (Z790) otomatik voltaj ayarları işlemciye çok mu yüksek voltaj veriyor? Undervolt işlemi yapmadan bu işlemciyi dizginlemek mümkün müdür? LGA1700 soketlerdeki eğilme sorunu için satılan "Contact Frame" aparatlarından alsam fark eder mi?
Termal macun olarak Arctic MX-6 kullandım ve montajın doğru olduğundan eminim. Acaba anakartın (Z790) otomatik voltaj ayarları işlemciye çok mu yüksek voltaj veriyor? Undervolt işlemi yapmadan bu işlemciyi dizginlemek mümkün müdür? LGA1700 soketlerdeki eğilme sorunu için satılan "Contact Frame" aparatlarından alsam fark eder mi?