IFGT Yemek İç Pilavlı Tavuk Dolma

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde Barbie tarafından oluşturulan İç Pilavlı Tavuk Dolma başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 186 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı İç Pilavlı Tavuk Dolma
Konbuyu başlatan Barbie
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Barbie

Barbie

IFGT Paylaşımcı üye
Katılım
6 Mar 2023
Mesajlar
940
Tepkime puanı
31
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text


İç Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi​

İç pilavlı tavuk dolma özel günlerde misafirlerimize sunmak için oldukça uygun bir tariftir. Yılbaşı sofralarında da tercih edebileceğimiz bu yemeğin hazırlanması ile biraz zaman alabilir. Ancak lezzetli ve bereketli bir yemektir. İç pilavlı tavuk dolma tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabı için aşağıya bakabiliriz.


Hazırlanışı:


Adım 1
İç pilavlı tavuk dolma yapılışı için öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım, kızan zeytinyağında yumuşayana kadar kavuralım.


Adım 2
Salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavuralım.


Adım 3
Bademleri ve yıkanan pirinçleri ekleyelim, birkaç dakika kavurmaya devam edelim.


Adım 4
Baharatları, tuzu, kuş üzümünü ve maydanozu ekleyip karıştıralım.


Adım 5
Sıcak suyu ekleyelim. Pilavı, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 10 dakika pişirelim sonrasında demlenmesi için bekleyelim.


Adım 6
Pilavlı tavuk dolma tarifi için tavuğun tüm kemiklerini keskin bir bıçakla eklem yerlerinden kırarak çıkaralım. Kemiksiz, bütün şekilde olan tavuğa demlenen iç pilavı dolduralım.


Adım 7
Pişirme sırasında açılmaması için tavukların bacaklarını çapraz bir şekilde kalın bir iple bağlayalım.


Adım 8
Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kabın içinde karıştıralım, tavuğu bu karışım ile yağlayalım.


Adım 9
Fırın kabına yerleştirilen tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirelim. Sonrasında pilavı ile birlikte servis edelim.
Afiyet olsun.