Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İki Fransız okulu Türk öğrenci alamayacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki Fransız okulu Türk öğrenci alamayacak

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredatlarını kendileri oluşturan iki Fransız okuluna Türk sistemine uymaları konusunda uyarılarda bulunmuştu.
Haberin DevamıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuyla ilgili “Bizim koşullarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse biz de gerekli hukuki prosedürü takip ederiz” demişti. MEB, Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarının durumlarına ilişkin ilgililerle yapılan uzun müzakerelerde uzlaşılan 4 maddeyi açıkladı. ÖĞRENCİ LİSTELERİ MEB’E TESLİMAlınan kararlar şöyle:1- Fransa’da yaşayan Türk öğrencilerin “Türkçe” öğrenimini de içeren kapsamlı bir eğitim işbirliği anlaşması çalışmalarına başlanacak ve en kısa sürede tamamlanması yönünde müzakereler devam edecek.2- Yasal statü verilmesini öngören uluslararası anlaşma karara bağlanana kadar adı geçen okullara yeni Türk öğrenci kaydı yapılmayacak. Bu çerçevede Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarının ana sınıfları ve ilkokullarının birinci sınıflarına 1 Ocak 2024’ten itibaren 2024-2025 eğitim öğretim yılı ve sonrasını kapsayacak şekilde yeni Türk öğrenci kaydedilmeyecek, aynı şekilde ara sınıflara da yeni nakil öğrenci alınmayacak.Haberin Devamı3- 2024 Ocak itibarıyla okullarda mevcut Türk öğrencilerin listesi ile AEFE (Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı) tarafından marka verilen okulların bilgileri, önümüzdeki ders yılı başlamadan önce MEB’e teslim edilecek.4- Bu okullar, yasal bir statüye kavuşturuluncaya kadar ilgili sınıf düzeylerinde “Türk dili, Türk kültürü, Türk edebiyatı, Türk tarihi ve coğrafya” dersleri, MEB tarafından görevlendirilecek T.C vatandaşı öğretmenlerce okutulabilecek. Bünyelerinde açılacak ofislerde görevlendirilecek bakanlık yetkilileri tarafından bu okulların eğitim öğretim süreçleri denetlenecek. m Eğitim SERVİSİ
Haberle ilgili daha fazlası:#Yusuf Tekin#Milli Eğitim Bakanlığı#MEB

66b7dfa31706cf2dc9325638.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri