Instagram instagram şifremi unuttum ne yapmalıyım?

• Konbuyu başlatan r4dx™
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 27

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güvenlik ve Gizlilik kategorisinde r4dx™ tarafından oluşturulan instagram şifremi unuttum ne yapmalıyım? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 27 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güvenlik ve Gizlilik
Konu Başlığı instagram şifremi unuttum ne yapmalıyım?
Konbuyu başlatan r4dx™
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan r4dx™

r4dx™

IFGT Developer
l 💙 IFGENTR
IFGT Puan
33

Hızlı yol (en kolay — 2 dakika)​

1. Instagram uygulamasını aç veya instagram.com’a git.
  2. Giriş Yap ekranında “Şifreni mi unuttun?” / “Forgot password?” seçeneğine dokun/klikle.
  3. Kullanıcı adını, kayıtlı e-posta adresini veya telefon numaranı gir.
  4. Instagram sana e-posta veya SMS ile şifre sıfırlama bağlantısı / kodu gönderir.
  5. Gelen linke tıkla, yeni güvenli bir şifre belirle — işlem tamam.

Not: E-posta gelmezse spam/junk klasörünü kontrol et. Telefon gelmiyorsa doğru numarayı yazdığından emin ol.

Mobil adım-adım (resimli yapmana gerek yoksa)​

1. Uygulamayı aç → Giriş YapŞifreni mi unuttun?
  2. Kullanıcı adı / e-posta / telefon gir.
  3. Tercih ettiğin kurtarma yolunu seç (E-posta veya SMS).
  4. Gelen link/kod ile yeni şifre oluştur.

PC / Web üzerinden​

1. instagram.com → Giriş YapForgot password?
  2. E-posta/telefon/username gir → e-posta veya SMS yoluyla gelen linkten sıfırla.

Facebook hesabın bağlıysa (çok kolay)​

• “Facebook ile giriş yap” seçeneğini kullan. Facebook hesabın açıksa direkt giriş yapıp, sonra şifreyi değiştir veya güvenliği güçlendir.

E-postaya veya telefona erişimin yoksa ne yapmalısın?​

1. Giriş ekranı → Şifreni mi unuttun? → Need more help? / Yardım al (mobil/web’de görünür).
  2. Açılan yönergeleri takip et: Instagram senden hesaba bağlı bilgileri (kullanıcı adı, önceki şifreler, kayıtlı e-posta) isteyebilir.
  3. Hesabın çalındıysa genelde kimlik doğrulama (fotoğrafla kimlik, yüz veya ek bilgiler) talep ederler — bu adımları eksiksiz yap.
  4. Eğer seçenek yoksa Instagram Destek formu / “Hesabımı geri al” yönergeleri ile ilerle.

Hesabın ele geçirilmiş olabileceğini düşünüyorsan (acil)​

• Hemen e-posta hesabına ve Facebook hesabına girip şifre değiştir.
  • Instagram giriş listenden tanımadığın oturumları kapat (Profil > Ayarlar > Güvenlik > Giriş Etkinliği).
  • İki Faktörlü Doğrulamayı (2FA) aç: Ayarlar > Güvenlik > İki Faktörlü Doğrulama.
  • Destekten hesap kurtarma talep et ve kimlik doğrulama adımlarını uygula.