• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Güncel iPhone Fold’un Özellikleri Ortaya Çıktı: Apple Katlanabilir Ekranlı Telefon Yarışına Giriyor

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Apple İPhone - IOS kategorisinde Ezo tarafından oluşturulan iPhone Fold’un Özellikleri Ortaya Çıktı: Apple Katlanabilir Ekranlı Telefon Yarışına Giriyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Apple İPhone - IOS
Konu Başlığı iPhone Fold’un Özellikleri Ortaya Çıktı: Apple Katlanabilir Ekranlı Telefon Yarışına Giriyor
Konbuyu başlatan Ezo
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ezo

Ezo

Süper Moderatör
Süper Moderatör

İtibar:

iPhone Fold teknik detayları ortaya çıktı: 7.8 inç OLED ekran, A20 Pro işlemci, titanyum gövde ve daha fazlasıyla 2026’da piyasaya çıkıyor.

iPhone Fold’un Özellikleri Ortaya Çıktı: Apple Katlanabilir Ekranlı Telefon Yarışına Giriyor!

Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı akıllı telefon projesi iPhone Fold, teknoloji dünyasında merakla beklenen cihazlardan biri haline gelirken, yeni sızdırılan teknik detaylar cihazın donanımı, tasarımı ve üretim stratejisi hakkında önemli ipuçları sunuyor. Geniş OLED ekranı, yeni nesil A20 Pro işlemcisi ve titanyum gövdesiyle dikkat çeken cihaz, 2026’nın ilk yarısında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

Apple’ın bugüne kadar hiç girmediği bir kategori olan katlanabilir telefon pazarı, önümüzdeki yıllarda şirketin büyüme hedeflerinde kritik rol oynayabilir. Yeni ortaya çıkan bilgiler, iPhone Fold ismiyle tanıtılması beklenen modelin donanımı, üretim stratejisi ve potansiyel fiyatlandırması hakkında oldukça net veriler sunuyor. Cihaz, doğrudan Samsung’un Galaxy Z Fold serisine rakip olarak konumlandırılacak.

iPhone Fold'un Ekran Boyutu ve Panel Üreticileri Neler Sunuyor?​

Apple’ın katlanabilir modeli, sızan teknik bilgilere göre çift ekranlı bir yapıya sahip olacak. Cihazın iç ekranı 7.8 inç büyüklüğünde OLED panelden oluşurken, dış kısımda ise 5.5 inçlik bir ekran yer alacak. Bu da cihazın, hem büyük ekran isteyen hem de klasik kullanım formunu arayan kullanıcıları hedeflediğini gösteriyor.

Panellerin büyük bir kısmının Samsung Display tarafından üretileceği ifade ediliyor. LG Display ise daha küçük çaplı bir tedarikçi olarak projeye katkı sağlayacak. Apple’ın bu ekran teknolojisinde, kıvrılabilir panel ömrü, dayanıklılığı ve kontrast performansını dengeleyen çözümler üzerinde durduğu da gelen bilgiler arasında.

Apple İlk Kez Kendi 5G Modemini Kullanacak mı?​

iPhone Fold, yalnızca ekran teknolojisiyle değil, bağlantı tarafında da Apple’ın stratejik hamlelerini gözler önüne seriyor. Şirketin, ilk kez kendi geliştirdiği C2 modem çipini kullanacağı belirtiliyor. Bu, Apple'ın Qualcomm gibi dış üreticilere olan bağımlılığını azaltmak ve tamamen entegre bir iletişim altyapısı oluşturmak için attığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu modem çip, cihazın 5G bağlantısı konusundaki performansını doğrudan etkileyecek. Şirketin, C2 modemle birlikte gecikmeleri azaltan, enerji verimliliğini artıran ve daha istikrarlı bağlantı sunan bir yapı kurmayı hedeflediği belirtiliyor.

iPhone Fold'un İşlemci Gücü: A20 Pro Neler Vaat Ediyor?​

Cihazın kalbinde yer alacak işlemci ise A20 Pro olacak. Bu çipin, TSMC’nin 2nm üretim süreciyle üretileceği ve önceki nesillere göre %30’a kadar daha iyi enerji verimliliği ve %20’ye kadar daha yüksek performans sunacağı öne sürülüyor. Bu noktada, Apple’ın mobil işlemci alanındaki liderliğini katlanabilir cihazlar segmentine de taşıma isteği dikkat çekiyor.

12GB RAM ile desteklenecek işlemcinin yanı sıra, cihazın depolama seçenekleri de geniş tutulmuş durumda. iPhone Fold, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere üç farklı seçenekle sunulacak.

Kamera Performansında İddialı Konumlandırma​

Apple, iPhone Fold’un kamera donanımında da amiral gemisi seviyesinde tercih yapmış gibi görünüyor. Arka kısımda yer alacak 48 MP ana kamera ve 48 MP ultra geniş açı sensör, cihazın çok yönlü bir fotoğrafçılık deneyimi sunacağını gösteriyor. Henüz telefoto veya derinlik sensörü gibi ek kamera detayları netleşmiş değil; ancak Apple’ın optik zoom performansında da iddialı olacağı beklentisi sürüyor.

Titanyum Alaşım Gövde ve Amorf Metal Menteşe: Dayanıklılık Ön Planda​

Katlanabilir cihazlarda en çok dikkat edilen unsurlardan biri şüphesiz menteşe yapısı ve gövde dayanıklılığı. Apple’ın bu noktada titanyum alaşım gövde tercih edeceği, böylece hem hafiflik hem de sağlamlık sunacağı aktarılıyor.

Daha da dikkat çekici olan detay ise menteşe kısmında kullanılacak malzeme. Sızdırılan bilgilere göre, amorf metal cam ismi verilen ve titanyuma kıyasla daha yüksek dayanıklılık sunan özel bir alaşım kullanılacak. Bu sayede hem iç ekranın hem de mekanik parçaların darbelere ve yoğun kullanıma karşı daha dirençli hale getirilmesi hedefleniyor.

Cihazın kalınlığı ise katlanmış halde 9–9.5 mm, açık halde ise 4.5–4.8 mm aralığında olacak. Bu ölçüler, segmentindeki rakip modellerle kıyaslandığında oldukça rekabetçi bir tablo sunuyor.

iPhone Fold’un Üretim ve Satış Stratejisi: 7 Milyon Adetlik İlk Parti​

Apple, yeni cihazı için oldukça iddialı bir üretim planlaması yapıyor. İlk aşamada yaklaşık 7 milyon adet üretim planlandığı ve bunun da küresel katlanabilir telefon pazarının yaklaşık %30'una denk geldiği tahmin ediliyor. Bu kadar büyük ölçekli bir üretim planı, Apple’ın bu yeni kategoriye geçici bir deneme olarak değil, ciddi bir stratejik genişleme olarak baktığını gösteriyor.

UBS tarafından yayımlanan bir rapor, iPhone Fold’un birim başı üretim maliyetinin 759 dolar seviyelerinde olduğunu belirtiyor. Bu da Samsung’un Galaxy Z Fold SE modeliyle kıyaslandığında daha uygun bir üretim maliyeti anlamına geliyor.

Ne Zaman Tanıtılacak, Hangi Pazarlarda Satışa Sunulacak?​

Şirketin katlanabilir modelini 2026 yılının ilk yarısında tanıtması, aynı yıl içinde ise satışa sunması bekleniyor. Bu bilgiler, Apple’ın yeni iPhone Fold’u iPhone 18 serisiyle eş zamanlı olarak tanıtabileceği yönündeki iddiaları da destekliyor.

Cihazın ilk etapta ABD, Avrupa ve Çin pazarlarına odaklanacağı, daha sonra ise diğer büyük pazarlarda sunulacağı düşünülüyor. Ancak Apple’ın, üretim kapasitesine bağlı olarak bazı pazarlarda stok kısıtlaması uygulayabileceği de konuşulan ihtimaller arasında yer alıyor.

iPhone Fold’un ekran boyutu nedir ve hangi teknolojiyi kullanıyor?​

iPhone Fold, 7.8 inç büyüklüğünde iç katlanabilir bir OLED ekran ve 5.5 inçlik dış ekran ile geliyor. Ekran teknolojisi Samsung Display ve LG Display iş birliğiyle geliştiriliyor.

iPhone Fold’un işlemcisi hangisi olacak?​

Apple, iPhone Fold’ta A20 Pro işlemcisini kullanacak. Bu çip, TSMC'nin 2nm üretim süreciyle geliştiriliyor ve yüksek performans ile enerji verimliliği sunmayı hedefliyor.

iPhone Fold’un kamera özellikleri neler?​

Cihazda 48 MP ana kamera ve 48 MP ultra geniş açı sensör yer alacak. Bu yapı, özellikle detaylı fotoğraf çekimlerinde güçlü bir performans sunmayı amaçlıyor.

iPhone Fold’un gövdesi hangi malzemeden üretilecek?​

Apple, katlanabilir modelinde titanyum alaşım gövde kullanacak. Menteşe kısmında ise amorf metal cam adı verilen dayanıklı ve esnek bir malzeme tercih edilecek.

iPhone Fold’un kalınlığı ne kadar olacak?​

Cihaz katlandığında yaklaşık 9–9.5 mm kalınlığında olacak. Açık halde ise yalnızca 4.5–4.8 mm arasında değişen bir incelik sunacak.

iPhone Fold ne zaman tanıtılacak?​

Apple’ın iPhone Fold’u 2026 yılının ilk yarısında tanıtması ve aynı yıl içerisinde satışa sunması bekleniyor. Tanıtım tarihi henüz resmi olarak açıklanmadı.

iPhone Fold’un fiyatı ne olacak?​

Cihazın birim üretim maliyeti 759 dolar olarak hesaplanıyor. Ancak perakende satış fiyatı Apple’ın pazarlama stratejisine göre 1799–1999 dolar aralığında olabilir.

iPhone Fold dünya genelinde satışa sunulacak mı?​

İlk etapta ABD, Avrupa ve Çin gibi büyük pazarlarda satışa sunulması bekleniyor. Diğer pazarlara ise üretim kapasitesine bağlı olarak daha sonra giriş yapabilir.

Geri
Üst Alt