İran'dan Azerbaycan açıklaması: Akrabayız kardeşiz

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 66

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan İran'dan Azerbaycan açıklaması: Akrabayız kardeşiz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 66 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı İran'dan Azerbaycan açıklaması: Akrabayız kardeşiz
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
AAOluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2025 07:12İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinde Azerbaycan Cumhuriyeti'ne yönelik mesafeli yaklaşımları eleştirerek, Azerbaycan'ın akraba ve kardeş ülke olduğunu söyledi.
Haberin Devamıİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Zencan eyaletinde İl Planlama Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada komşu ülkelerle ilişkilere değindi.Azerbaycan ziyareti öncesi İran'da bazılarının söz konusu ziyarete mesafeli yaklaşımlar sergilediğine işaret eden Pezeşkiyan, "Azerbaycan aslında bizim akrabamız. Nasıl olur da ben oraya gitmeyim ve anlaşma yapamayım da İsrail yapsın. Nasıl olur da ben kardeşlerimle doğru bir ilişki kuramayım ve İsrail oraya nüfuz etsin. Ben hatalıyım, o değil." ifadelerini kullandı.İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere 4 Temmuz'da Azerbaycan'a gitmişti.Gözden Kaçmasınİran Amerika’dan tazminat istediHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#İran#Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan#Azerbaycan

688c3eb4b436a582cee59e9f.jpg

688be59db436a582cee59e03.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri