Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İşitme cihazında ‘denetim’ uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 17 saat önce görüldü
İşitme cihazında ‘denetim’ uyarısı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İşitme Cihazı İthalatçıları, Satıcıları ve Çalışanları Derneği (İŞİTBİR) Başkanı Av. Salih Baz sektörde vergi denetim eksikliği olduğunu söyledi.
Haberin Devamıİşitme cihazı sektörünün gelecek vadettiğini kaydeden Av. Salih Baz, “10 yıl öncesine kadar işitme cihazı sektörü şu anki halinin yarısı kadar bile büyük değildi. Ancak sektör şu an yılda yaklaşık 150 bin işitme kaybı olan bireyi tekrar işitme sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyor. Sektör, şuan Türkiye genelinde 2.500 işitme merkeziyle hizmet vermekte olup ve yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edildiği bir noktaya geldi. Bu gelişmeler sektörümüz adına umut verici” dedi.Av. Salih Baz, şöyle devam etti: “İşitme cihazlarının satışı ve dağıtımı Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sıkı şekilde denetlenmelidir. Bu merkezlerde lisanslı sağlık personelleri görev yapmalıdır. Ayrıca kullanıcılar satın aldıkları cihazın faturasını mutlaka talep etmelidir. Bunu yerine getirmeyen ‘sözde işitme cihazı satıcıları’ mutlaka denetim altına alınmalı, bu sayede hem hastalar mağdur olmayacak hem de vergi mevzuatının arkasından dolanılmasının önüne geçilmiş olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:#İşitme Cihazı#Sağlık Bakanlığı#İl Sağlık Müdürlükleri

6633f990b80ad9a879bc2620.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri