Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İsmail Saymaz’a ev hapsi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Elif [email protected]şturulma Tarihi: Mart 22, 2025 07:00GEZİ Parkı eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz’a “ev hapsi” verildi.
Haberin Devamıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci İsmail Saymaz çarşamba günü “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan gözaltına alınmıştı.Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Saymaz dün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Saymaz savcılık ifadesinin ardından “ev hapsi” şeklinde adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Nöbetçi hâkimlikteki işlemlerini ardından Saymaz hakkında “ev hapsi” adli kontrolü uygulanmasına karar verildi. Saymaz’ın hâkimlik ifadesinde “Gezi Parkı eylemlerini organize ettiği söylenen kişilerle bağım yoktur” dediği belirtildi.‘GAZETECİLİK İÇİNDE’Saymaz’ın “Osman Kavala, Can Atalay ve Mücella Yapıcı ile yalnızca gazetecilik çerçevesinde görüşmüşümdür. Ben Gezi Parkı eylemlerinin ne organize edilmesinde ne de yaygınlaştırılmasında bulundum. Sosyal medya paylaşımlarım ise Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haber içeriklidir. Hiçbir şekilde sokağa davet ve iktidara karşı protestoya çağrı yapmadım. Bazı şiddet olaylarını eleştirdim” diye devam ettiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#İsmail Saymaz#Ev Hapsi#GEZİ Parkı

67ddd5481f2ea9174cfffaa6.jpg

66a37a2f1706cf2dc9321abc.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri