İsrail askerleri yardım bekleyenlerin üzerine ateş açtı: Gazze'de 26 Filistinli öldürüldü

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 21

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan İsrail askerleri yardım bekleyenlerin üzerine ateş açtı: Gazze'de 26 Filistinli öldürüldü başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı İsrail askerleri yardım bekleyenlerin üzerine ateş açtı: Gazze'de 26 Filistinli öldürüldü
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
AAOluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2025 11:47İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 9’u insani yardım bekleyen toplam 26 Filistinli hayatını kaybetti.
Haberin DevamıTıbbi kaynaklar ve görgü tanıklarına göre, saldırılar Gazze Şeridi’nin güney, orta ve kuzey kesimlerindeki yerinden edilmiş kişilere ait çadırları, evleri ve insani yardım bekleyen kalabalıkları hedef aldı.Gazze’nin orta kesimindeki Netzarim kavşağı yakınlarında kurulu ABD dağıtım merkezinin çevresinde yardım bekleyen kalabalığa yönelik bombardımanda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.Han Yunus kentinin batısında yer alan Mevasi bölgesindeki Atyaf kampında yerinden edilmiş kişilerin çadırlarına düzenlenen hava saldırısında 5 kişi öldü.Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na bağlı Ebu Mualla bölgesine düzenlenen topçu saldırısında biri kadın olmak üzere 2 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.Han Yunus’un güneyindeki et-Tina Caddesi’nde yardım dağıtım alanında açılan ateş sonucu 3 Filistinli yaşamını yitirirken, yardım bekleyen birçok kişi de yaralandı.Haberin DevamıGazze kentinde düzenlenen iki hava saldırısında 4 Filistinli yaşamını yitirirken, kentin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde, el-Yazci ailesine ait en-Nafak Caddesi üzerindeki ev ile Müşteha ailesine ait bir daireyi hedef alan saldırılarda ise yaralılar olduğu bildirildi.İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son 24 saatte toplam 87 Filistinli hayatını kaybetti, 644 kişi yaralandı.Gözden Kaçmasınİsrail'de Gazze'nin işgali krizi büyüyor: Netanyahu'dan 'İstifa et' tepkisiHaberi görüntüleGAZZE İNSANİ YARDIM VAKFIİsrail, 27 Mayıs’ta ABD desteğiyle, ancak Birleşmiş Milletler tarafından reddedilen "Gazze İnsani Yardım Vakfı" aracılığıyla bir yardım dağıtım mekanizması uygulamaya koymuştu. Buna rağmen, yardım bekleyen sivillere yönelik saldırılar sürdü.Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu mekanizmanın uygulanmaya başlamasından bu yana yardım bekleyen sivillere yönelik saldırılarda en az 1516 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 067’den fazla kişi ise yaralandı.İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana ABD’nin desteğiyle, Uluslararası Adalet Divanı’nın durdurma yönündeki çağrılarına rağmen Gazze’de sistematik olarak katliam, aç bırakma, altyapıyı yok etme ve zorla yerinden etme gibi uygulamalarla soykırım suçları işliyor.Haberin DevamıGözden Kaçmasınİsrail basınında yer aldı... Netanyahu Gazze’yi tamamen işgal etmeyi planlıyorHaberi görüntüleCAN KAYBI 61 BİNİ AŞTIGazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı. Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 87 artarak 61 bin 20'ye ulaştığı kaydedildi.İsrail ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 9 bin 519 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 38 bin 630 kişinin yaralandığı ifade edildi.Gazze'de 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan sözde yardım dağıtım noktalarında yardım almak için bekleyen Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda 1568 kişi öldürüldü, 11 bin 230 kişi yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze#İsrail#Filistin

6891c51ade5ab3cb74721418.jpg

6891b1d755499fe5e48b25f2.jpg

68910217de5ab3cb7472108b.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri