Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yemek Tarifi Kakaolu Krep

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Yemek Tarifi Kakaolu Krep

MelodiMelodi doğrulanmış üyedir.

Moderasyon Member
Süper Moderatör
imageMissing Alt Text

MALZEMELER
  • Un(1 Su Bardağı)
  • Yumurta(3 Adet)
  • Toz Şeker(2 Yemek Kaşığı)
  • Vanilya(1 Adet (Paket))
  • Kakao(1 Yemek Kaşığı)
  • Sıvı Yağ(1 Tatlı Kaşığı)
  • Süt(1 Su Bardağı)

Kakaolu Krep Tarifi​

Kakaolu Krep Tarifi
Krep, hemen hemen bütün çocukların favori hamur işidir. Çocuklarımızın, içerisine istedikleri tatlı, tuzlu sürülebilen yiyecekleri ya da meyveleri koyarak tükettiği bu güzel hamur işinin kakaolu çeşidi de oldukça kolay. Evde hazırlayabileceğimiz kakaolu krep tarifi şu şekilde.
Hazırlanışı
Adım 1
Kakaolu krep tarifi için ilk olarak derin bir kapta 3 yumurtayı ve 2 yemek kaşığı şekerimizi çırpma teli ya da el mikseri ile çırpalım.

Adım 2
Bir su bardağı sütü ekleyip onu da iyice karıştıralım.

Adım 3
1 su bardağı unu ve 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek sıvı karışıma ekleyip unu ve kakaoyu sıvılara iyice yedirelim. Bu aşamada isteğe bağlı olarak 1 paket vanilya da ekleyebiliriz. Akışkan bir kıvam alan krep harcımız artık pişmeye hazır.

Adım 4
Krep tavamızı iyice ısıttıktan sonra bir fırça yardımı ile yağlayalım ve ocağın altını orta kısık dereceye getirelim. Kreplerimizin yanmaması için bütün kreplerimizi bu ısıda pişirelim.

Adım 5
Krep harcımızdan bir kepçe alarak ısıttığımız tavaya dökelim ve tavayı ileri geri sallayarak harcın tüm tavaya yayılmasını sağlayalım. Kreplerimiz yaklaşık 2-3 dakikada pişecektir. Arkalı önlü pişirerek tavadan alalım.

Adım 6
Bu işlemi krep harcımı bitene kadar yapalım.

Afiyet olsun

Eşleşen Konular

Eşleşme Forum İplik Yazar İstatistikler
60%
Hamur İşleri
Yemek Tarifi  Kakaolu ıslak kurabiye
Hamur İşleri · Züleyha · 0 · 242
0 242
Etiketler
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri