Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Kayseri'de düşen eğitim uçağında şehit olan 2 pilot için askeri tören

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in naaşları, askeri tören sonrası İzmir'e uğurlandı.
Haberin DevamıKayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan dün eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Bölgeye çok sayıda polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekibi evk edildi. Uçaktaki Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in şehit olduğu belirlendi. Diğer yandan uçağın düşme anları, güvenlik kamerasına yansıdı. Düşen uçak ile ilgili soruşturma sürerken, şehitler için Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi.İZMİR VE ESKİŞEHİR'DE CENAZE TÖRENİTörene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, STK temsilcileri ve TSK personeli katıldı. Saygı duruşu sonrası şehitlerin özgeçmişleri okundu. Dua sonrası naaşlar, askeri uçakla şehitlerin görev yaptığı İzmir'e uğurlandı. Yıldız'ın cenazesi, öğle vakti İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisi'nde kılınacak namaz sonrası toprağa verilecek. Özen'in cenazesi ise ikindi vakti Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki Reşadiye Camisi'nde kılınacak namaz sonrası defnedilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:#Kayseri#Eğitim Uçağı #Şehit

666004695e5f3919c4bbd960.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri