Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Kedi ‘Faruk’ davasının sanığı ilk kez hâkim karşısında: Onu atmadım kenara bıraktım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kedi ‘Faruk’ davasının sanığı ilk kez hâkim karşısında: Onu atmadım kenara bıraktım

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İstanbul Levent’teki Terakki Vakfı Okulları’nda 23 Mart 2024’te İngilizce muafiyet sınavları için görevlendirilen üniversite öğrencisi Ferhat A., iddiaya göre, okulda bakılan ‘Faruk’ isimli kediyi pencere dışına çıkardı.
Haberin DevamıAşağı düşen kedi ağır yaralandı. Ferhat A. hakkında ‘ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.‘MANEVİ OLARAK YIPRATILDIM’İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi olan sanık Ferhat A. ile Terakki Vakfı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları katıldı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Ferhat A., geçici gözetmen olarak gittiği sınavda ‘Faruk’ isimli kedinin içeri girip sınav düzenini bozduğunu öne sürerek, “Sınav başladığında hava sıcak olduğu için pencere açıktı, bir kedi içeri atladı. Atlayınca öğrenciler panikledi. Alıp cam kenarına bıraktım. Düştüğünü 2 gün sonra öğrendim. Çirkin iftiralarla manevi olarak yıpratıldım” dedi.Haberin DevamıTerakki Vakfı avukatı Serdar Gümüş de ‘Faruk’un okulun kedisi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu. Suçtan zarar gördüğü gerekçesi ile Terakki Vakfı avukatının katılma talebini kabul eden mahkeme, olay günü sınavda olan öğrencilerin dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:#İstanbul#Levent#Kedi

664d005d9b11fe5bf85eaa75.jpg

64dc7bab0f2544191c820238.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri