- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:
Malzemeler
Önce mercimekleri yarısını suyla doldurduğumuz tenceremizde karası çıkana kadar 15-20 dakika haşlıyoruz. Sonra süzüp tencereye yeni ılık suyumuzu koyup mercimekleri boşaltıyoruz. Üzerine hamurlar ile beraber 1 bulyon atarak biraz kaynamasını bekliyoruz. Bir yanda çırpmış olduğumuz yoğurta dövdüğümüz sarımsakları karıştırıp 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra tencereye karıştırarak döküyoruz. Bu şekilde 5 dakika kadar karıştırıyoruz. Biraz yoğun isterseniz un çırpabilirsiniz. Afiyet olsun.
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 avuç kadar kesme hamur
- 3-4 diş sarımsak
- 7-8 kaşık yoğurt
- Su
- Bulyon
Önce mercimekleri yarısını suyla doldurduğumuz tenceremizde karası çıkana kadar 15-20 dakika haşlıyoruz. Sonra süzüp tencereye yeni ılık suyumuzu koyup mercimekleri boşaltıyoruz. Üzerine hamurlar ile beraber 1 bulyon atarak biraz kaynamasını bekliyoruz. Bir yanda çırpmış olduğumuz yoğurta dövdüğümüz sarımsakları karıştırıp 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra tencereye karıştırarak döküyoruz. Bu şekilde 5 dakika kadar karıştırıyoruz. Biraz yoğun isterseniz un çırpabilirsiniz. Afiyet olsun.