IFGT Yemek Kestaneli Bulgur Pilavı

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Kestaneli Bulgur Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 143 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Kestaneli Bulgur Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

IFGT Vip üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
629
Tepkime puanı
49
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi​

Bulgur pilavı doyuruculuğu ve sunduğu besin değerleriyle hepimizin evinde sık sık pişen yemeklerden biridir. Bulgur pilavını çeşitli ürünlerle zenginleştirerek tüketebiliriz. Kestane ile yapılan bulgur pilavı da deneyebileceğimiz oldukça lezzetli bir tat. Kestaneli bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabı için yazımızın devamındaki adımları izleyelim.


Hazırlanışı:
Adım 1
Kestanelerimizi çizelim ve 10 dakika kadar tuzlu su içerisinde haşlayalım.


Adım 2
Kuş üzümlerini sıcak su içerisinde bekletelim.


Adım 3
Soğanlarımızı ince şekilde doğrayalım.


Adım 4
Tereyağımızı güzelce eritelim ve içerisinde soğanlarımızı soteleyelim.


Adım 5
Dolmalık fıstıkları da içerisine ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.


Adım 6
Kestaneli bulgur pilavı için soğanlarımız pembeleşmeden önce kestanelerimizi de ilave edelim.


Adım 7
Tarçın, esmer şeker, tuz, yenibahar ve karabiberi ekledikten sonra karıştıralım.


Adım 8
Bulguru ve sıcak suyu da içerisine koyup demlenmesi için 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.


Adım 9
Demlenen pilavımızın içerisine dereotunu ilave edelim. Kestaneli bulgur pilavı tarifi hazır, afiyet olsun.​