Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yemek Tarifi Kestaneli Bulgur Pilavı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Yemek Tarifi Kestaneli Bulgur Pilavı

MelodiMelodi doğrulanmış üyedir.

Moderasyon Member
Süper Moderatör
imageMissing Alt Text

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi​

Bulgur pilavı doyuruculuğu ve sunduğu besin değerleriyle hepimizin evinde sık sık pişen yemeklerden biridir. Bulgur pilavını çeşitli ürünlerle zenginleştirerek tüketebiliriz. Kestane ile yapılan bulgur pilavı da deneyebileceğimiz oldukça lezzetli bir tat. Kestaneli bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabı için yazımızın devamındaki adımları izleyelim.

Hazırlanışı:
Adım 1
Kestanelerimizi çizelim ve 10 dakika kadar tuzlu su içerisinde haşlayalım.

Adım 2
Kuş üzümlerini sıcak su içerisinde bekletelim.

Adım 3
Soğanlarımızı ince şekilde doğrayalım.

Adım 4
Tereyağımızı güzelce eritelim ve içerisinde soğanlarımızı soteleyelim.

Adım 5
Dolmalık fıstıkları da içerisine ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.

Adım 6
Kestaneli bulgur pilavı için soğanlarımız pembeleşmeden önce kestanelerimizi de ilave edelim.

Adım 7
Tarçın, esmer şeker, tuz, yenibahar ve karabiberi ekledikten sonra karıştıralım.

Adım 8
Bulguru ve sıcak suyu da içerisine koyup demlenmesi için 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.

Adım 9
Demlenen pilavımızın içerisine dereotunu ilave edelim. Kestaneli bulgur pilavı tarifi hazır, afiyet olsun.​

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri