IFGT Yemek Kestaneli Pirinç Pilavı

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Kestaneli Pirinç Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 145 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Kestaneli Pirinç Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

IFGT Vip üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
629
Tepkime puanı
49
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi​

Kestane, kış aylarının içimizi ısıtan lezzetlerinden biri. Akşam yemekleri içerisinde değerlendirdiğimiz zaman kestane, yemeklerimize ayrı bir lezzet katıyor. Kestaneli pirinç pilavı tarifi de bu lezzetlerden biri. Başka bir yemeğin yanında değerlendirebileceğimiz bu pilavı ana yemek olarak da ikram edebiliriz. Tarifimizin yapılışı için aşağıdaki adımları izleyelim.


Hazırlanışı:
Adım 1
Kestane pilavı tarifi için kestanelerimize çizik atalım ve tuzlu su içerisine koyarak 10 dakika haşlayalım.


Adım 2
Haşlama işleminden sonra kestanelerimizi çıkaralım, suyunu süzelim ve kabuklarını soyalım.


Adım 3
Pirinçlerimizi bol suda nişastaları gidene kadar yıkayalım.


Adım 4
Üzümlerimizi sıcak su içerisinde bekletelim.


Adım 5
Soğanlarımızı yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağı içerisinde kızartalım.


Adım 6
Soğanımızın rengi hafifçe dönünce içerisine pirinç, fıstık, üzüm ve kestanelerimizi ekleyelim.


Adım 7
Karabiberi ve tuzu da ilave edelim.


Adım 8
Pirinç tanelerinin rengi kırık beyaza dönene kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.


Adım 9
Et suyu ya da tavuk suyundan tercih ettiğimizi sıcak şekilde ekleyelim ve suyu çekilene dek kısık ateşte pişmeye bırakalım.


Adım 10
Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatarak kapağı kapalı şekilde 10 dakika kadar dinlendirelim. Sade kestaneli pilav hazır, afiyet olsun.​