• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Kestaneli Pirinç Pilavı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Kestaneli Pirinç Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 116 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Kestaneli Pirinç Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Vip Üye

İtibar:

imageMissing Alt Text

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi​

Kestane, kış aylarının içimizi ısıtan lezzetlerinden biri. Akşam yemekleri içerisinde değerlendirdiğimiz zaman kestane, yemeklerimize ayrı bir lezzet katıyor. Kestaneli pirinç pilavı tarifi de bu lezzetlerden biri. Başka bir yemeğin yanında değerlendirebileceğimiz bu pilavı ana yemek olarak da ikram edebiliriz. Tarifimizin yapılışı için aşağıdaki adımları izleyelim.

Hazırlanışı:
Adım 1
Kestane pilavı tarifi için kestanelerimize çizik atalım ve tuzlu su içerisine koyarak 10 dakika haşlayalım.

Adım 2
Haşlama işleminden sonra kestanelerimizi çıkaralım, suyunu süzelim ve kabuklarını soyalım.

Adım 3
Pirinçlerimizi bol suda nişastaları gidene kadar yıkayalım.

Adım 4
Üzümlerimizi sıcak su içerisinde bekletelim.

Adım 5
Soğanlarımızı yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağı içerisinde kızartalım.

Adım 6
Soğanımızın rengi hafifçe dönünce içerisine pirinç, fıstık, üzüm ve kestanelerimizi ekleyelim.

Adım 7
Karabiberi ve tuzu da ilave edelim.

Adım 8
Pirinç tanelerinin rengi kırık beyaza dönene kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Adım 9
Et suyu ya da tavuk suyundan tercih ettiğimizi sıcak şekilde ekleyelim ve suyu çekilene dek kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Adım 10
Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatarak kapağı kapalı şekilde 10 dakika kadar dinlendirelim. Sade kestaneli pilav hazır, afiyet olsun.​