- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Kıbrıs Kuru Nor ile Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
1 kase bulgur
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber
1,5 kase sıcak su
1/2 kase süt
2 kaşık rendelenmiş kuru nor
ADIM 1
Soğan ve sarımsak soyulup ince doğranır.
ADIM 2
Bir pilav tenceresine zeytinyağ ve tereyağ ilave edilir. Isınınca soğanlar ve sarımsak eklenip pembeleşinceye kadar karıştırılır.
ADIM 3
Bulgur ilave edilip kavurmaya devam edilir.
ADIM 4
Yarım kase sıcak su ilave edilip çektirilir. Çektirerek bulgur yumuşayınca kadar sıcak su eklenmeye devam edilir.
ADIM 5
Süt ilave edilip tamamen çekene kadar pişirilir.
ADIM 6
Ocaktan alınıp karabiber ve rendelenmiş kuru nor ilave edilerek karıştırılır.
ADIM 7
Tabağa alınıp isteğe bağlı olarak et veya tavuk ile sıcak servis edilir.
1 kase bulgur
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber
1,5 kase sıcak su
1/2 kase süt
2 kaşık rendelenmiş kuru nor
ADIM 1
Soğan ve sarımsak soyulup ince doğranır.
ADIM 2
Bir pilav tenceresine zeytinyağ ve tereyağ ilave edilir. Isınınca soğanlar ve sarımsak eklenip pembeleşinceye kadar karıştırılır.
ADIM 3
Bulgur ilave edilip kavurmaya devam edilir.
ADIM 4
Yarım kase sıcak su ilave edilip çektirilir. Çektirerek bulgur yumuşayınca kadar sıcak su eklenmeye devam edilir.
ADIM 5
Süt ilave edilip tamamen çekene kadar pişirilir.
ADIM 6
Ocaktan alınıp karabiber ve rendelenmiş kuru nor ilave edilerek karıştırılır.
ADIM 7
Tabağa alınıp isteğe bağlı olarak et veya tavuk ile sıcak servis edilir.