IFGT Yemek Kıbrıs Kuru Nor ile Sütlü Bulgur Pilavı

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Kıbrıs Kuru Nor ile Sütlü Bulgur Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 183 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Kıbrıs Kuru Nor ile Sütlü Bulgur Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

IFGT Vip üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
629
Tepkime puanı
49
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text

Kıbrıs Kuru Nor ile Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi​

Malzemeler:
1 kase bulgur
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber
1,5 kase sıcak su
1/2 kase süt
2 kaşık rendelenmiş kuru nor
ADIM 1
Soğan ve sarımsak soyulup ince doğranır.


ADIM 2
Bir pilav tenceresine zeytinyağ ve tereyağ ilave edilir. Isınınca soğanlar ve sarımsak eklenip pembeleşinceye kadar karıştırılır.


ADIM 3
Bulgur ilave edilip kavurmaya devam edilir.


ADIM 4
Yarım kase sıcak su ilave edilip çektirilir. Çektirerek bulgur yumuşayınca kadar sıcak su eklenmeye devam edilir.


ADIM 5
Süt ilave edilip tamamen çekene kadar pişirilir.


ADIM 6
Ocaktan alınıp karabiber ve rendelenmiş kuru nor ilave edilerek karıştırılır.


ADIM 7
Tabağa alınıp isteğe bağlı olarak et veya tavuk ile sıcak servis edilir.​