IFGT Yemek Kiremitte Patatesli Levrek

  • Konbuyu başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 1

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Kiremitte Patatesli Levrek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Kiremitte Patatesli Levrek
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Paylaşımcı üye
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
487
Tepkime puanı
14
IFGT Puan
18
Kiremitte Patatesli Levrek

Malzemeler

1 kg levrek
4 adet orta boy patates
3 adet defne yaprağı
4 diş sarmısak
3 adet soğan
4 adet domates
sivri biber
12 adet mantar

Sosu için:

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz

Kiremitte Patatesli Levrek Yapılışı

Temizlenmiş balığın sırt kısmı ile süzgeçlerini alın. İçine defne yaprağı ve sarmısak koyun. Orta büyüklükte bir güveç kabının ortasına balığı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş patatesi balığın her iki tarafına yerleştirin. Kabuğu soyulup dörde bölünmüş soğan, dilimlenmiş domates, doğranmış sivri biber ve ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ekleyin. Sos için bir kapta sıvıyağ, limon suyu, tane karabiber ve tuzu karıştırıp, yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst Alt