Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 can kaybı, 50 yaralı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 can kaybı, 50 yaralı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Özgür EREN - Ahmet YEŞİLMEN - Uğur ŞAHİN - Faruk SAVAŞ - Oğuzhan CİN - Hadican EROL (DHA)Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2024 08:58Son dakika bilgisine göre Küçükçekmece Sefaköy'de metrobüs kazası meydana geldi. İlk gelen bilgilere göre 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kaza nedeniyle metrobüs seferlerinde aksama yaşandı. Ekiplerin çalışmasıyla metrobüs yolu iki yöne de trafiğe açıldı. Öte yandan kazaya ilişkin, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı. Metrobüs şoförü M.Ç. ifadesinde frene bastığını ancak frenlerin tutmadığını öne sürdü.
Haberin DevamıBeylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı kaza sonrasında, olay yerindeki incelemeler ve çalışmalar sürüyor.Kazada yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Metrobüslerin çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasından bir süre sonra seferler her iki yönde de yeniden başladı.1 CAN KAYBI, 50 YARALIİstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de yaşanan metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 50 kişinin yaralandığını açıkladı.İstanbul Valiliği de Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibariyle; 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir.' denildi.Haberin DevamıBir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kaza da iki araç geçerken arka tarafın savrulmasından dolayı bir birine vuruyor. Savrulduysa hızın üzerine çıktığını tahmin ediyoruz kesin bir bilgi değil. İhmali kesin değil ama sanıyorum savrulma olduğu için biraz süratin üzerine çıkmış olabilir. Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin vefat haberini aldık. Ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.HAYATINI KAYBEDEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDUMeydana gelen feci kaza sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Ferhat Uçar’ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.SORUŞTURMA BAŞLATILDI: OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDAKüçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Kazaya ilişkin, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.Haberin Devamı'FRENE BASTIM TUTMADI'Kazaya sebep olan M.Ç. ifadesinde, 'Manevra yapmaya çalıştım. Frene defalarca basmama rağmen fren tutmadı, metrobüs kaymaya devam etti.’ dedi. Diğer şoför E.Y. ise, ‘Diğer şoförü gördüm kendimi sola doğru attım. O esnada kaza yapan metrobüse sürttüm.’ İfadelerini kullandı.Belediye ekiplerinin olay yerindeki temizlik çalışmaları devam ediyor.Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.'İNSANLAR SAVRULDU O AN FAZLA BİRŞEY DÜŞÜNEMEDİM'Kaza sırasında metrobüste bulunan ve yaralanan kişi, 'Yol çalışması var ya ondan dolayı metrobüs şerit değiştirmek zorunda kalıyor onun için kaza oluyor. İnsanlar savruldu o an fazla birşey düşünemedim. Ben biraz korktum, Zincirlikuyu'dan gelen metrobüsteydim. Bizim metrobüs ara yola girip direk karşıdan gelenle çarpıştılar" dediHaberin DevamıDEHŞET ANLARINI ANLATTILARKaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, “Metrobüste orta yerdeydim nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu” dedi.
Diğer bir yolcu, “Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu" dedi.KAZA ANI KAMERADABu arada, iki metrobüsün karıştığı kaza anı çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.Görüntülerde, Beylikdüzü istikametine giden metrobüsün, karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptıktan sonra kontrolden çıkarak sağ şeritteki bariyerlere çarparak durabildiği görülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#Metrobüs#Kaza#Yaralı

66d02a265a50e9f695ac6d7b.jpg

66d0462d2612026190be633a.jpg

66d01b905a50e9f695ac6cfe.jpg

66d01b905a50e9f695ac6d00.jpg

66d01b905a50e9f695ac6cfc.jpg

66d0285f5a50e9f695ac6d69.jpg

66d020c05a50e9f695ac6d25.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri