İtibar:
M1 ve M2 işlemciler için Windows 11 desteği sağlanıyor. Bu destek ile beraber bu işlemcili cihazlarda Windows işletim sistemi kullanılabilir olacak.
Apple, geçtiğimiz yıllarda kendi işlemcilerine geçme kararı almıştı. Bu doğrultuda M1 ve M2 işlemcili ürünler piyasaya sürülmüştü. Yeni işlemcilere geçilmesiyle beraber bu işlemcilere Windows kurmak için yeni yollar arandı. Bu yollardan birisi sanal makine yoluyla işletim sistemi kurmaktı.
Bu tür cihazlara doğrudan Windows işletim sistemi kurmak mümkün değil. Bundan dolayı Microsoft’un önerdiği yöntemlerden birisi Windows 365 Bulut PC oluyor. Bu yöntem ile beraber kullanıcılar, bulut tabanlı işletim sistemi kullanabiliyor. Buna ek olarak yeni bir yöntem daha geliştirildi. Microsoft tarafından geliştirilen bu yöntemle Apple cihazlarında Windows kullanılabilir olacak.
Her ne kadar Windows 11 kullanılsa da bazı şeyler çalışmayabilir. Örneğin DirectX 12 ve OpenGL 3.3 ile ilgili sorunlar oluşabilir. Bu teknolojiyi kullanan uygulama ve oyunların sorun çıkarabileceği söyleniyor. Özetle bazı bileşenler sorunsuz iken bazıları problemli olabiliyor. Genel kullanımlar için bu sistemden faydalanılabilmekte.
Parallels ile beraber ücretsiz uygulamalar da sunuluyor. Firma, 14 ücretli uygulamayı bedava olarak sağlamakta. Bunlar arasında takvim uygulaması, görsel düzenleme ve güvenlik yazılımı gibi pek çok uygulama var. Lisans alan kullanıcılar, bu fırsattan yararlanarak Mac destekli cihazda Windows kullanabilmekte.
Apple, geçtiğimiz yıllarda kendi işlemcilerine geçme kararı almıştı. Bu doğrultuda M1 ve M2 işlemcili ürünler piyasaya sürülmüştü. Yeni işlemcilere geçilmesiyle beraber bu işlemcilere Windows kurmak için yeni yollar arandı. Bu yollardan birisi sanal makine yoluyla işletim sistemi kurmaktı.
Bu tür cihazlara doğrudan Windows işletim sistemi kurmak mümkün değil. Bundan dolayı Microsoft’un önerdiği yöntemlerden birisi Windows 365 Bulut PC oluyor. Bu yöntem ile beraber kullanıcılar, bulut tabanlı işletim sistemi kullanabiliyor. Buna ek olarak yeni bir yöntem daha geliştirildi. Microsoft tarafından geliştirilen bu yöntemle Apple cihazlarında Windows kullanılabilir olacak.
M1 ve M2 işlemcilerde Windows 11 kullanılabilecek
Apple, yeni nesil ürünlerde M1 ve M2 çiplerini kullanıyor. Microsoft, Parallels ile yaptığı ortaklık sonucunda bu cihazlara Windows’u getirdi. Parallels uygulaması ile beraber Windows 11 işletim sistemi çalıştırılabilecek. Yalnızca Windows 11 Pro ve Enterprise sürümlerinin desteklendiği söyleniyor.Her ne kadar Windows 11 kullanılsa da bazı şeyler çalışmayabilir. Örneğin DirectX 12 ve OpenGL 3.3 ile ilgili sorunlar oluşabilir. Bu teknolojiyi kullanan uygulama ve oyunların sorun çıkarabileceği söyleniyor. Özetle bazı bileşenler sorunsuz iken bazıları problemli olabiliyor. Genel kullanımlar için bu sistemden faydalanılabilmekte.
Parallels nedir?
Parallels, Windows işletim sistemini Mac cihazında çalıştırmaya yarayan bir yazılım. Kullanıcılar, ücretsiz deneme sürümünün ardından kişisel kullanım için ömür boyu lisans alabilmekte. Ücreti 99,99 euro olarak açıklanıyor. Aslına bakarsak ürünün fiyatı 946 euro. Firma, kampanya düzenleyerek geçici bir indirim uyguladı. Profesyonel kullanımlar için ise yıllık 119,99 ve 149,99 euro ücretler yer alıyor. Her aboneliğin farklı avantajları mevcut.Parallels ile beraber ücretsiz uygulamalar da sunuluyor. Firma, 14 ücretli uygulamayı bedava olarak sağlamakta. Bunlar arasında takvim uygulaması, görsel düzenleme ve güvenlik yazılımı gibi pek çok uygulama var. Lisans alan kullanıcılar, bu fırsattan yararlanarak Mac destekli cihazda Windows kullanabilmekte.