Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

MEB’den anne babalara... ‘Maarif Modeli’ Ebeveyn Okulu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
MEB’den anne babalara... ‘Maarif Modeli’ Ebeveyn Okulu

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Eğitim ServisiOluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2024 07:00Yeni müfredatta ebeveyn rolünün önemine vurgu yapmak ve ailelerin eğitim süreçlerine daha fazla dahil olmasını sağlamak amacıyla “Maarif Modeli Ebeveyn Okulu” kursları açılacak.
Haberin DevamıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, çocukların bütüncül gelişiminde ailenin en önemli etkenlerden biri olduğunu gösteren araştırma sonuçlarından hareketle halk eğitimi merkezlerindeki ‘Aile Okulları’ kapsamına ‘Maarif Modeli Ebeveyn Okulu’ kurs programını da dahil etti.HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDEÖğrenci velilerinin katılabileceği kursların programı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, “Türk sosyal hayatında aile”, “Ailece nitelikli zaman”, “Ailede kültürel zenginlik”, “Çocuğun başarısında aile”, “Sosyal etkinliklere katılımın ve çevre bilincinin aile ve çocuk üzerindeki etkisi”, “Hane içi dijital eğitim” ile “Akran ve arkadaşlık ilişkileri” olmak üzere 8 konudan oluşuyor. Halk eğitim merkezlerinde yüz yüze uygulanacak ve ücretsiz düzenlenecek kurslar, 32 ders saati olarak planlandı. Kurslar, Maarif Modeli formatörleri tarafından verilecek.Haberin DevamıÇOCUKLARLA ETKİNLİKKurslar için alan uzmanlarınca çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal yönlerini geliştirecek, aileleriyle, arkadaşlarıyla uyum içinde nitelikli zaman geçirmelerini sağlayacak oyun ve etkinlikler hazırlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#MEB#Maarif Modeli#Ebeveyn Okulu

67351d6e145b3d9d0825cefb.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri