Yemek Tarifi Mengen Çorbası

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Mengen Çorbası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 102 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar
Konu Başlığı Mengen Çorbası
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

mengen-corbasi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg

Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler​

  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
  2. Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
  3. Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
  4. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
  5. Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
  6. Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
  8. Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  9. Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt