Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Meşhur yemeği şimdi de böyle yaptılar... Duyanlar yemeye korkuyor | 'Sıkıntı yaşayanlar oldu, ısrarla tavsiye ettim'

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Meşhur yemeği şimdi de böyle yaptılar... Duyanlar yemeye korkuyor | 'Sıkıntı yaşayanlar oldu, ısrarla tavsiye ettim'

SedhSedh doğrulanmış üyedir.

Diamond Member
Elmas üye
İHAOluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2024 11:10Rizeli balıkçı esnafı etle ve tavukla yapılan çökertmeyi bu kez levrek balığı ile yaptı. Esnaf Lokman Armağan, yaptığı açıklamada "Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı. Yiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim." dedi.
Haberin DevamıMuğla yöresine ait olan, orjinali etle, sonrasında tavukla yapılan çökertme kebabı söz konusu Rize olunca balıkla da yapılmaya başlandı. Rizeli balıkçı esnafı alışılmışın aksine etle veya tavukla yapılan çökertme kebabını lezzeti ile bilinen bir balık türü olan levrek ile yaptı. "Balık yoğurtla yenilmez" veya "Balıktan sonra süt ürünleri tüketilmez" algısına da meydan okuyan bu lezzet Rizeliler için vazgeçilmez oldu."BALIK VE YOĞURDU YEMEYE ÇEKİNİYORLAR"Yeni bulduğu lezzetle insanlardaki deniz ürünleri ile süt ürünleri birlikte tüketilmez algısına da bir meydan okuduğunu kaydeden Lokman Armağan "Çökertme Türk mutfağında olduğu gibi dünyada da en beğenilen yemekler listesinde zirvede. Biz sahil şehri olarak Rize'de 'Balık bizim işimiz. Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı.Haberin DevamıYiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim. Çelişki yaşayan müdavimlerimizde bir daha ki sefere 'Levrek çökertme istiyorum' diye ısrarla istediler" dedi.Vatandaşların kılçıkla uğraşmadan lezzetli balık tüketmek istediklerini, bu nedenle çökertme için en uygun balık türünün levrek olduğunu kaydeden Armağan "Levrek şu anda fileto çıkarttığımız balık grubunda.Kılçıksız, vatandaşın beğendiği en güzel balıklardan birinci sırada diyebilirim. Vatandaş eskisi gibi kılçıkla pek uğraşmak istemiyor, kılçıksız balık lezzetli olduğu zaman hiç çekinmeden bol miktarda tüketebiliyorlar. Bizimkisi bir furya değil ama levrekle burada yapılan çökertmenin beğenildiğini ciddi anlamda söyleyebilirim. Ciddi bir müdavimi de şuanda var" şeklinde konuştu.Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:#Yemek#Karadeniz#Çökertme Kebabı

67652603ec59db53aab50804.jpg

67652632ec59db53aab50819.jpg

67652632ec59db53aab50815.jpg

67652632ec59db53aab50811.jpg

67652632ec59db53aab50809.jpg

67652632ec59db53aab5080f.jpg

67652632ec59db53aab5080d.jpg

67652631ec59db53aab50807.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri